Το Πεκίνο αντιλήφτηκε έγκαιρα τα «σκοτεινά μηνύματα» που εκπέμπουν τα αμερικανικά και δυτικά ΜΜΕ εδώ και μέρες για την οικονομική διείσδυση της Κίνας στην Ελλάδα, και έδωσε μια «πληρωμένη απάντηση» σε όλους τους δυτικούς οικονομικούς οργανισμούς ( συγνώμη «δολοφόνους) που «κατατρώνε την σάρκα» των Ελλήνων πολιτών εδώ και 8 χρόνια.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας (MOFCOM) σε ανακοίνωση του ανέφερε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ κινεζικών και ελληνικών εταιρειών που έχουν αναφερθεί ως πηγή ανησυχίας για ορισμένες δυτικές χώρες.

Η κινεζική επενδυτική προσπάθεια έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και του σχεδίου δημιουργίας μιας ολόκληρης χώρας ως προτεκτοράτου των Βρυξελλών, ξεσηκώνοντας την οργή ΕΕ-ΗΠΑ που «έκαναν την δουλεία τους» μια χαρά μέχρι τώρα.

Σε απάντηση σε ερώτηση του παγκόσμιου πρακτορείου ειδήσεων Global Times, το κινεζικό υπουργείο τόνισε επίσης την θετική πορεία των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια.

«Η επένδυση των κινεζικών εταιρειών στην Ελλάδα έχει αποφέρει θετικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη», ανακοίνωσε η MOFCOM, προσθέτοντας ότι η Κίνα και η Ελλάδα διατηρούν βαθιά φιλία, θετικές πολιτικές σχέσεις και ομαλή ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών δεσμών.

Οι κινεζικές εταιρείες επενδύουν έντονα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, η State Grid Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Κίνας, ολοκλήρωσε την εξαγορά του ποσοστού 24% του ενεργειακού φορέα ΑΔΜΗΕ για 320 εκατομμύρια ευρώ (356 εκατομμύρια δολάρια).

Την συμφωνία αυτή ακολούθησε μια άλλη τεράστια επένδυση από την China COSCO Shipping Corp στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία θα ανέλθει σε συνολικά 850 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον η COSCO εγκρίνει και το νέο σχέδιο θα δοθούν άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ στο έργο.

Αυτές είναι μόνο μερικές κινήσεις σε ένα κύμα κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη δήλωση της MOFCOM, στα τέλη Ιουνίου, η Κίνα έχει επενδύσει συνολικά 1,3 δισ. Δολάρια σε ελληνικά έργα όπως λιμάνια, ναυτιλία, τηλεπικοινωνίες και φωτοβολταϊκά.
Τέτοιες επενδύσεις σε χώρα της ΕΕ έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στη Δύση.

Οι New York Times ανέφεραν ότι τέτοιου τύπου επενδύσεις αποτελούν από την Κίνα «επιθετικές κινήσεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και, κατ ‘επέκταση, στην Ευρώπη».
Ωστόσο, η MOFCOM χαρακτήρισε την Τετάρτη επενδύσεις ως «επιτυχημένα παραδείγματα» συνεργασίας μεταξύ κινεζικών και ελληνικών εταιρειών που δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.

Το κινεζικό υπουργείο τόνισε επίσης την αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Κίνα και τις ταχέως αναπτυσσόμενες εξαγωγές προς την Κίνα.

Στα τέλη Ιουνίου, η Ελλάδα έχει επενδύσει συνολικά 96,4 εκατομμύρια δολάρια σε 147 έργα στην Κίνα και οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν 44,3% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του έτους ανερχόμενες στα 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της MOFCOM.

Οι κινεζικές εξαγωγές στην Ελλάδα αυξήθηκαν 4,3% σε ετήσια βάση σε 2,1 δισ. Δολάρια κατά την ίδια περίοδο.

Τρέμουν λοιπόν οι Τροικανοί και λοιποί οικονομικοί δολοφόνοι ότι οι Κινέζοι θα τους χαλάσουν την δουλειά στην Ελλάδα, την οποία είχαν προετοιμάσει επιμελώς από το 2000 και πιο πριν.

Έβαλαν την χώρα μας με την συνεργασία της τοπικής πολιτικής ελίτ στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία και οικονομικές αλχημείες, την έδεσαν στην συνέχεια με τα μνημόνια αφού βρήκαν μεγάλο έλλειμμα το οποίο αμφισβητείται πλέον επίσημα , και μετά ξεκίνησαν το ξεπούλημα της χώρας κομμάτι-κομμάτι.

Οι Κινέζοι, που και αυτοί κοιτούν το δικό τους συμφέρον, κατανόησαν το παιχνίδι της δύσης και αποφάσισαν ως υπερδύναμη να κάνουν την Ελλάδα την επιχειρηματική βάση τους στην ΕΕ, χαλώντας το σχέδιο του Βερολίνου.

Μετά το ελληνικό βέτο στην ΕΕ για ψήφισμα κατά του Πεκίνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκίνησαν τα «όργανα» κατά του Πεκίνου.

Ότι και να κάνουν όμως η Κίνα θα είναι η νέα ηγέτιδα δύναμη στον πλανήτη και κανένας δεν πρόκειται να την σταματήσει…κανένας.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr