Η Σούζι Τέιλορ κρατά τα παπούτσια της κόρης της που αυτοκτόνησε όταν ήταν 19 ετών. Το ίδιο κάνουν και εκατοντάδες άλλοι γονείς στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για ένα συγκινητικό project αφύπνισης -καθώς τα ποσοστά αυτοκτονιών στη Νέα Ζηλανδία καταγράφουν ρεκόρ- με τίτλο: “The shoe project”.

Σοκαριστική κακοποίηση παιδιού στη Νέα Υόρκη: Την ξυλοκόπησαν και την έσυραν με το όχημά τους


Οι γιατροί αποσύνδεσαν την Τζόρτζια από την μηχανική υποστήριξη πριν από έναν χρόνο. Η μητέρα της, η Σούζι, την βρήκε αναίσθητη στο γκαράζ του σπιτιού της στο Rotorua της Νέας Ζηλανδίας. Ένας ιερέας και ένας γιατρός που περνούσαν τυχαία έξω από το γκαράζ μαζί με άλλους προσπάθησαν να σώσουν την 19χρονη Τζόρτζια ήταν όμως ήδη αργά. Η ίδια ήταν αποφασισμένη να πεθάνει.

Για την Σούζι η αυτοκτονία της 19χρονης κόρης της είναι ένα διαρκές μαρτύριο. Σήμερα, κρατά στα χέρια της τα παπούτσια του παιδιού της και προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινωνία ώστε να μην περάσει άλλος γονιός όσα πέρασε εκείνη.


«Είναι σαν να πέθανε 365 φορές. Κάθε φορά που ξυπνάω, αναγκάζομαι να ζήσω σε αυτόν τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα χάπι που να μπορώ να πάρω, τίποτα να πιω, κανένα μέρος που να μπορώ να πάω, είναι σαν να εκτείω ισόβια». Η Τέιλορ είχε υποστεί το σοκ της αυτοκτονίας του άντρα της το 1995, το ίδιο έκανε και ο καλύτερος φίλος της το 2001.


Η αυτοκτονία είναι η σιωπηρή επιδημία της Νέας Ζηλανδίας
Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει ρεκόρ αυτοκτονιών. Έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας νέων στον ανεπτυγμένο κόσμο, πέντε φορές μεγαλύτερα ποσοστά από τη Βρετανία, διπλάσια από την Αυστραλία. Στη Νέα Ζηλανδία, η αυτοκτονία είναι μία «σιωπηρή επιδημία». Τα στοιχεία σοκάρουν. 606 θάνατοι. 606 άδεια παπούτσια.
Στις αρχές Αυγούστου, τρεις μητέρες έχασαν τα παιδιά τους. Και τα τρία ήταν κάτω των 25.

Οι γονείς έστειλαν μια επιστολή στα πολιτικά κόμματα ζητώντας την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την ψυχική υγεία και τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας.


Το “Shoe Project” είναι μια πρωτοβουλία του “Yes We Care”. Η οργάνωση προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες.


Συγγενείς και φίλοι συγκέντρωσαν τα παπούτσια των αγαπημένων τους ανθρώπων και φωτογραφήθηκαν μαζί τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία.

 

ΠΗΓΗ: CNN