Χωρίς να αγγίζουν ελληνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα και πηγαίνοντας όπως ανέφεραν στο newsbeast.gr  καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές «by the book», οι τούρκοι θα προχωρήσουν σε ασκήσεις χωρίς πυρά, αλλά που στρατηγικά περικυκλώνουν τα νησιά Λέσβο, Χίο και Ψαρά ενώ παράλληλα «αποκόβουν» την Ελλάδα από την Κύπρο με δύο δεσμευμένες περιοχές νότια του Καστελόριζου.

Η Αθήνα θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ασκήσεις αυτές, καθώς είναι πιθανή μια προσπάθεια αμφισβήτησης μεταξύ άλλων και του ελληνικού εναέριου χώρου που η Ελλάδα στην Notam που εξέδωσε για τις τουρκικές ασκήσεις, επισημαίνει και υπενθυμίζει πως είναι στα 10 ναυτικά μίλια.

Στέλνοντας πάντως ένα ακόμα μήνυμα το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποδέσμευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Αυγούστου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, στην Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ».

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής (4ο ΛΕΘ) Αγίου Κηρύκου στους Φούρνους και το ΕΦ Αγαθονησίου, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ: «Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχουν το προσωπικό».

πηγή: tilegrafima.gr