Πυρηνική κλιμάκωση έχουμε στην κορεατική χερσόνησο με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων ακριβώς στα σύνορα της Νότιας με την Βόρεια Κορέα από τις ΗΠΑ , με παράλληλο κατάπλου στην περιοχή αγνώστου αριθμού πυρηνοκίνητων αμερικανικών υποβρυχίων «φορτωμένων» με βαλλιστικούς πυραύλους με τους οποίους μπορούν να ισοπεδώσουν την Β.Κορέα.

Οι υπουργοί άμυνας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζήτησαν και αποφάσισαν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων για να τερματίσουν την απειλή από τον Kim Jong-un μία για πάντα.

Η Βόρεια Κορέα σήμερα το πρωί προέβη αιφνιδιαστικά σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου .

Ο επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η σεισμική δόνηση στη Βόρεια Κορέα είναι το αποτέλεσμα μιας βόμβας 100 κιλοτόνων, η οποία είναι τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή που έπεσε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1945.

Ο Kim Young-woo εξήγησε ότι ο στρατός της Νότιας Κορέας τον ενημέρωσε για αυτή του την εκτίμηση, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερους φόβους για την πρόκληση πυρηνικού πολέμου με επανειλημμένη πυροδότηση πυραύλων από το καθεστώς του Βορρά, για αυτό και οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποστείλει πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους έτοιμα να «θάψουν» ολόκληρη την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός και ο Νοτιοκορεάτης ΥΠΑΜ συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα καθώς η κρίση επιδεινώθηκε μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από τον Κιμ , και σίγουρα θα επικοινωνήσουν και σήμερα μετά την πρωτοφανή ενέργεια της Βόρειας Κορέας να δοκιμάσει βόμβα υδρογόνου.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας μίλησε για την άμεση μεταφορά τακτικών πυρηνικών πυρηνικών όπλων στα σύνορα της Βόρειας με την Νότια Κορέα α ενώ επισκέφθηκε τις ΗΠΑ.

Τα πυρηνικά όπλα θα τοποθετηθούν τόσο κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας, που θα προκαλούσαν ολική καταστροφή σε ολόκληρη την ασταθή κορεατική χερσόνησο.

Πρόκειται για την τελευταία γραμμή άμυνας ΗΠΑ-Ν.Κορέας κατά του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ, ενώ πυρετώδεις διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ του επικεφαλής της άμυνας πρώην στρατηγού Τζέιμς Μάττις και του συμβούλου ασφαλείας του Λευκού Οίκου πρώην και αυτού στρατηγού HR McMaster.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ έθεσε την Πιονγκγιάνγκ στο στόχαστρο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν να « πέσει τίποτα κάτω» και θα « αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε πρόκληση του ηγέτης της Βόρειας Κορέας».

Τα πυρηνικά όπλα αποσύρθηκαν από τη Νότια Κορέα το 1991 με εντολή του τότε προέδρου των ΗΠΑ George HW Bush, σε σε μια εποχή που η Βόρεια Κορέα αρνιόταν οποιαδήποτε σχέδια για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Μετά από δύο δεκαετίες από την κίνηση αυτή, η Πιονγιάνγκ σύμφωνα με πληροφορίες έχει πρόσβαση σε πυρηνικές κεφαλές και ICBM.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση της Κορεατικής χερσονήσου αποτελεί ένα πρόβλημα που δεν…επιλύθηκε το 1953 μιας και είχαμε εκεχειρία και όχι συνθήκης ειρήνης.

Δυστυχώς τα δεδομένα και τότε όπως και τώρα είναι κατά της ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης λόγω πολλών και κυρίως αντικρουόμενων συμφερόντων.