Δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκας για να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις γενναίες αλλαγές για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, παραδοσιακά στενές, όσο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, «η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση άρα το οριστικό τέλος της κρίσης για την Ευρώπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα που έπληξε τη Γαλλία. «Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι σήμερα είσαι εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα από τη φυσική καταστροφή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στον γάλλο Πρόεδρο να πετύχει τους στόχους του για τη χώρα του, αλλά και επιτευχθούν και οι στόχοι για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και την αναγέννησή της.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για την επίσκεψή του και ευχήθηκε «να είναι η παραμονή στην Ελλάδα δημιουργική και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».