Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η περιήγηση του πρωθυπουργού στα περίπτερα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσο Τζήκα, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται οι κρατικές συμμετοχές.

«Προτεραιότητα μας νέα σχέση ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και τους πολίτες»

Το περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός στο περίπτερο 15. Εκεί, τον περίμενε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

«Προτεραιότητα μας είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον οργανισμό και τους πολίτες», είπε ο κ.Παππάς προς τον πρωθυπουργό. Ο κ.Τσίπρας απάντησε πως «αυτή η σχέση έως τώρα ήταν η χειρότερη δυνατή».

Επίσης, παρακολούθησε το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ και πώς κινούνται σε πραγματικό χρόνο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως ο πήχης για τις συγκοινωνίες θα πρέπει να μπει ψηλότερα.

«Η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο»

«Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Μεταφορών – Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, αναφερόμενος στο έργο του μετρό, στο κοινό περίπτερο της Αττικό Μετρό με τον ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ενημέρωσε από την πλευρά του τον κ.Τσίπρα για την πορεία των έργων και για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας στον σταθμό Αρετσού της Καλαμαριάς.

«Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός.

Ακολούθησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο του «Δώσε Ελπίδα», όπου ο κ.Τσίπρας υπέγραψε αίτηση να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στη συνέχεια, πέρασε από τα σταντ του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ, όπου έλαβε δώρο ένα βιβλίο καθώς και στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Το «έξυπνο» υδρόμετρο της ΕΥΑΘ

Για το «έξυπνο» υδρόμετρο της ΕΥΑΘ είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί κ. Τσίπρας, στη συνέχεια της περιοδείας του στο περίπτερο 15, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας, Γιάννη Κρεστενίτη.

Ο πρωθυπουργός είδε πώς λειτουργεί το πιλοτικό πρόγραμμα του ψηφιακού υδρόμετρου της ΕΥΑΘ, το οποίο επιτρέπει στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τις καθημερινές καταναλώσεις του και να ελέγχει το υδρόμετρό του από τον υπολογιστή ή ακόμη από το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ.Τσίπρας, η Β’ αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Στυλιανή Βαλάνη, του χάρισε οικολογικές σακούλες για το σούπερ μάρκετ και ένα θερμός.

Ηλεκτρονικά όλη η διακίνηση εγγράφων στο Υπ. ΨΗΠΤΕ έως το τέλος του 2017

Μέχρι το τέλος του 2017 όλη η διακίνηση εγγράφων στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα γίνεται ηλεκτρονικά και με ψηφιακή υπογραφή, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου στην 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Παππάς είπε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την ψηφιακή υπογραφή και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, επισήμανε τα οφέλη σε χρόνο και σε χρήμα από αυτή την εφαρμογή και εκείνη την ώρα έστειλε στον πρωθυπουργό από το κινητό του τηλέφωνο με sms τον απολογισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Συνάντηση με το ρομπότ «Ρολίτα» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μια ξεχωριστή συνάντηση, με ένα ρομπότ ονόματι «Ρολίτα», είχε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο σταντ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στην Ακαδημία Ρομποτικής.

Ο υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, ενημέρωσε τον κ.Τσίπρα για το ρομποτάκι «Ρολίτα». Του είπε πως πρόκειται για μια δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος που ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε πως πρόκειται για το πρώτο ρομπότ – παρουσιάστρια, καθώς είναι θηλυκού γένους, ενώ ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα που θα λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα.

Επίσης, επισκέφτηκε τα περίπτερα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τον υποδέχτηκε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ επισκέφτηκε και το περίπτερο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τον υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη, για τα προγράμματα του υπουργείου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας στάθηκε και σε δύο σκυλιά – οδηγούς για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Στο επίκεντρο τα σχολικά γεύματα

«120.000 σχολικά γεύματα θα μοιραστούν σε ολόκληρη τη χώρα. Το 74% των σχολείων της Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν από τον Οκτώβριο με ζεστό φαγητό για τα παιδιά», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό στο σταντ του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Φωτίου «θα αρχίσουν τα σχολικά γεύματα και δώσαμε μεγάλη έμφαση στη Θεσσαλονίκη».

«Θέλει σωστό σχεδιασμό και πρόγραμμα για να πετύχει», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την ανεργία από την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και από τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, ζήτησε επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων.

Για τα διατηρητέα μνημεία και τους παραδοσιακούς οικισμούς ενημέρωσε το ΥΜΑΘ

Για τα διατηρητέα μνημεία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Βόρειας Ελλάδας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Όπως είπε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά υπάρχουν 3.000 διατηρητέα κτίρια και 70 παραδοσιακοί οικισμοί σε Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Τσίπρας επίσης έδειξε εντυπωσιασμένος από τον χαρακτηρισμό των 199 κτιρίων της εποχής του Μεσοπολέμου που έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη.

Ενημέρωση για την εφαρμογή σχετικά με προβλήματα της καθημερινότητας

Στο σταντ της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής τον υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι μέσα σε ένα εξάμηνο έχει δεχτεί περίπου 6.000 επισκέψεις.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε επίσης τα σταντ της ΔΕΗ, της ΓΣΕΒΕΕ, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του «Εξοικονομώ Ενέργεια» και το σταντ της ενημερωτικής ιστοσελίδας Thestival.gr.

Δώρο μια φανέλα του ΠΑΟΚ

Λίγο πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της 82ης ΔΕΘ εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ του προσέφερε μια ασπρόμαυρη ποδοσφαιρική φανέλα. «Πάμε για πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσου Τζήκα, προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου από την πλευρά του υποστήριξε πως η αρχή με το να χαρίζεται φανέλα στον πρωθυπουργό έγινε πέρσι, μια κίνηση που σκοπεύουν οι ασπρόμαυροι να την κάνουν θεσμό.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, οι υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης και Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Την ίδια ώρα άλλοι υπουργοί έκαναν εγκαίνια περιπτέρων στους χώρους της ΔΕΘ και στη συνέχεια περιοδείες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ