Από το μάτι του υπερκυκλώνα Ίρμα δεν ξέφυγε η Κούβα που μετρά τις πληγές της μετά το σαρωτικό πέρασμα του φονικού φυσικού φαινομένου που από ώρα σε ώρα θα φτάσει και στην Αμερική.

Στην Κούβα συνολικά 200.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών ή σε καταφύγια των αρχών, ιδίως στις επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Αβίλα της Κούβας, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε στα δεδομένα που έλαβε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Στις τουριστικές περιοχές, ιδίως τις νήσους Κάγιος στο βόρειο/βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού.

«Μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε τουριστικά θέρετρα και πόλεις στη βόρεια ακτή, αλλά και την κεντρική Κούβα, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Οι αρχές προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ προειδοποίησαν τον κόσμο να μείνει μακριά από τους δρόμους της Αβάνας, καθώς οι πλημμύρες μπορεί να συνεχιστούν», γράφει ο Guardian.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr