Σε κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος προχώρησαν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά κάποιοι εργαζόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα γραφεία.
Μετά την έφοδο οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο κτήριο έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας.
«Δεν γινόταν να μην κατέβουμε στην Αθήνα» δήλωσαν εργαζόμενοι για την απόφασή τους να έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία από τη Χαλκιδική.
«Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Εκπροσωπούν περίπου 2.500 εργαζόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν η Eldorado Gold υλοποιήσει το τελεσίγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση και «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.
ΠΗΓΗ: Nooz.gr