Η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε χθες στην Θεσσαλονίκη (Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν ”Οι Εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφορών ως μοχλός ανάπτυξης. Η διαμόρφωση μίας νέας νομικής κουλτούρας.” Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Κ. Καραγκούνης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αν.Τομεάρχης Δικαιοσύνης, ο Ν. Βαλεργάκης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Ε. Βλαχογιάννης, Α Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο Ν. Κλαμαρής, Ομότιμος Καθηγητής και  πρώην Πρόεδρος Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. Και Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Ν. Κωστόπουλος.

Μετά το πέρας των ομιλιών υπήρξαν τρεις τοποθετήσεις από τους κ.κ.Γιάννη Παπαγεωργίου, Οικονομολόγο και Αξιολογημένο Πολιτικό Στέλεχος της Ν.Δ. και συνεργάτη σε τράπεζα στον τομέα μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, Σωτήρη Φωτέα, Δικηγόρο Αθηνών και πρ.Aναπληρωτή Γραμματέα Εκλογών Ν.Δ. και τον Πέτρο Ζουρδούμη, Πρόεδρο Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Αν.Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων και Δικηγόρος.

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης απαντήθηκαν ερωτήσεις, που κατατέθηκαν από το κοινό. Για πρώτη φορά σε εκδήλωση Γραμματείας της Ν.Δ. υπήρξε ζωντανή μετάδοση (live streaming) της εκδήλωσης στο facebook σε όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περίπου τριακόσιοι πενήντα πολίτες της Θεσσαλονίκης, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.