Η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας υπό την υφυπουργό για την ισότητα των φύλων Μαρλέν Σιάπα προκειμένου να καταλήξει στη σύνταξη της σχετικής νομοθεσίας ώστε να είναι πλέον παράνομη η παρενόχληση ανθρώπων σε δημόσιο χώρο.

Η υφυπουργός Ισότητας της Γαλλίας, Μαρλέν Σιαπά κατάφερε να στρέψει εναντίον της ακόμη και τις φεμινίστριες της χώρας!
Με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας που θα εξετάσει τη δυνατότητα επιβολής προστίμων για την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στο δρόμο.

Τα πέντε μέλη της επιτροπής αρχικά θα ορίσουν τι ακριβώς είναι η παρενόχληση στο δρόμο και στη συνέχεια να ορίσουν τα πρόστιμα.

Ωστόσο οι επικριτές της πρωτοβουλίας Μακρόν επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί μια τέτοια νομοθεσία καθώς θα υπάρχει δυσκολία στη στοιχειοθέτηση του αδικήματος.

Η Σιαπά δήλωσε ότι το σχέδιό της για πρόστιμα είναι εντελώς ρεαλιστικό: «Όχι μόνο μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά θα υλοποιηθεί», βεβαίωσε ανένδοτη.

Τι εννοεί όμως λέγοντας σεξουαλική παρενόχληση εναντίον γυναικών; Τα πειράγματα, τα βλέμματα, τα σφυρίγματα ή οι πονηρές κινήσεις! Γιατί όπως δήλωσε η υφυπουργός Ισότητας θέλει να καταπολεμήσει «αυτή την γκρίζα ζώνη μεταξύ αμοιβαίου φλερτ και σεξουαλικής επίθεσης».