Σε μια προσπάθεια άσκησης περεταίρω πίεσης, σήμερα στην Αθήνα βρέθηκαν περίπου 1.000 μεταλλωρύχοι. Εκπρόσωποί τους, όπως και εκπρόσωποι της εταιρείας, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλο.
Μπαίνει σε διάλογο η κυβέρνηση για τις Σκουριές- Παγώνει προσωρινά η Eldorado την απόφαση αναστολής των έργων στην Ελλάδα Διάλογο με την κυβέρνηση ξεκινά η Eldorado Gold που αναστέλλει την απόφαση διακοπής των έργων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι υπάρχει έδαφος για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Κανονικά θα συνεχιστεί τελικά η λειτουργία των μεταλλείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς, λίγο προτού εκπνεύσει το τελεσίγραφο της μητρικής Eldorado Gold, η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ότι προσωρινά αναβάλλεται η απόφαση για αναστολή των εργασιών.
Είχε μεσολαβήσει συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων της εταιρείας με τον Γ.Γ. του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ.Βερροιόπουλο, ο οποίος και τους μετέφερε τη πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο με την Ελληνικός Χρυσός, προκειμένου να επιλυθούν οι εκρεμμότητες, με κομβικό σημείο τη χορήγηση της άδειας για το μεταλλείο των Σκουριών.
Σε ανακοίνωσή της η Eldorado Gold αναφέρει ότι ξεκίνησε «ένας εποικοδομητικός διάλογος» σχετικά με την επένδυση στην Κασσάνδρα, που αποτελείται από τα υποέργα των Σκουρών, της Ολυμπιάδας και του μεταλλείου στο Στρατώνι. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς.