«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή, για συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες δικές της ενέργειες, πέρα από τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας έναντι της επιδημίας Ιλαράς, καθώς ήδη καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα και στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Πολιτείας δεν μπορεί να εξαντλείται σε συστάσεις!»

Τα παραπάνω τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος με σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προτείνει την ενδυνάμωση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, με παράλληλη δημιουργία εθνικού αρχείου καταγραφής των εμβολιασμών που διενεργούνται στη χώρα και ζητά ενημέρωση:

• Για την ύπαρξη ή μη, σχεδίου αντιμετώπισης του τρέχοντος προβλήματος με την ιλαρά.

• Για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων και διαγνωσμένων περιστατικών από την αρχή του χρόνου, τη γεωγραφικη διασπορά τους και την πληθυσμιακή «χαρτογράφηση» των κρουσμάτων.

• Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού.

• Για τις διαστάσεις και επιπτώσεις του αντι-εμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Καλαφάτης, στη δήλωσή του καταλήγει: «Από μια κυβέρνηση που πολιτεύεται συνομωσιολογώντας από τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση, δεν μας εκπλήσσει η αδιαφορία έναντι των επιπτώσεων της διακίνησης θεωριών συνομωσίας για τα εμβόλια, στη Δημόσια Υγεία. Οφείλει ωστόσο μπροστά στον κίνδυνο επιδημικής επέλασης της Ιλαράς που ήδη έχει προκαλέσει σειρά θανάτων σε άλλες χώρες, να ενεργήσει με ευθύνη και όχι κατά συνήθεια.»

 

ΠΗΓΗ: Thessnews.gr