Του Γιώργου Αδαμούλη

Τα κομματα της Αριστεράς κ τα σοσιαλιστικά κόμματα αυτοαποκαλουνται 《προοδευτικα》κ θεωρούν τα συντηρητικά κ φιλελευθερα κόμματα μη προοδευτικα.

Οπως ελεγε κ ο Όργουελ ζούμε σε μια εποχή μιας new speak όπου οι λέξεις έχουν χάσει το νοημα τους,όπου η Αριστερά χρησιμοποιεί ακόμη κ τις λέξεις για να πετύχει τον υψηλό της στοχο δηλ την κατάληψη της εξουσίας κ την διατήρηση της.

Ομως η ιστορική πραγματικότητα ειναι διαφορετική κ μερικες φορες εκδικείται κιόλας.

Όταν 40 χρονια πριν ο μεγάλος ηγέτης κ οραματιστης Κ. Καραμανλης ενέταξε την χωρα μας στην ευρωπαικη οικογένεια, ολα τα κόμματα της 《προοδευτικοτητας》ήταν απέναντι σε αυτή την εθνική , κεντρική πολιτική επιλογή, προτεινοντας τους τριτους δρόμους η την αυτονομη πορεια δηλ την βαλκανική προοπτική της χωρας .

Σημερα 40 χρονια μετα ολοι αποδέχονται, οτι η Ευρωπαϊκή προοπτική της χωρας είναι μονόδρομος.
Τίθεται αμειλικτα το ερώτημα ποια ειναι επιτελους προοδευτικά κόμματα κ ποιοι προοδευτικοί πολιτες ;
εμεις που βλέπαμε 40 χρονια πριν η αυτοι που ανακάλυψαν την ευρωπαϊκή οικογένεια 40 χρονια μετα;

Η Αριστερά καλλιεργει το ταξικό μισος κ την παλη των ταξεων γι’αυτό δεν μπορει να ειναι προοδευτικο κόμμα.

Προοδευτικό ειναι το κόμμα που συνενώνει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Φέρνει σε επαφή τη μια με την αλλη κ τις βάζει να σκεφθούν με τρόπο πολιτικο συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα ,
– της βαθιάς κρίσης της δημοκρατίας
– της κρίσης της πολιτικής που είναι κριση πολιτικης αντιπροσωπευσης κ κυρίως μια κρίση πολιτικου λογου, διότι δεν λεμε στους ανθρώπους αυτό που πρέπει να ακούσουν, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεκδικήσουν τα συμφέροντα τους στη νεα εποχή.

Οσοι είπαν την αλήθεια στο λαο ανήκουν στο χώρο της συντηρητικής παράταξης, με τελευταίο τον Σαμαρά που τιμωρήθηκε γι’αυτό , αλλα που δικαιώθηκε οσο κανεις τοσο σύντομα

Δυστυχώς αρκούμαστε σε μια επιφαση, ότι λειτουργούν τα πράγματα ενω κατα βαθος συμπιεζεται κ συστέλλεται το πεδίο της πολιτικής, γιατί δεν μπορουν να αναπτυχθούν ολα τα επιχειρήματα που αφορούν τον πολιτη κ την πολιτικη. στο όνομα του πολιτικού κόστους.
Συνεπώς είναι πρόβλημα Δημοκρατιας.

Ήρθε η ωρα να δώσουμε την μαχη των ιδεών για να καταστήσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό κυριαρχη ιδεολογία στην χωρα μας τα επόμενα χρόνια κ να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ποιοι είναι προοδευτικοι κ ποιοι όχι.

Προοδευτικοι ειμαστε εμεις, γιατί θέλουμε μια κοινωνια που δημιουργεί κ οχι η Αριστερά που θελει μια κοινωνια να κραυγάζει.

Προοδευτικοί είμαστε εμείς γιατι θέλουμε μια οικονομία που παράγει ανταγωνιστικα κ οχι η Αριστερά που θελει μια οικονομία να εξαντλείται στην κρατικοδίαιτη κερδοσκοπία

Προοδευτικοί είμαστε εμείς γιατι θέλουμε μια παιδεια που παράγει γνωση, έρευνα, ήθος κ όχι η Αριστερά που θελει μια παιδεια να μοιράζει πτυχία χωρίς αντίκρυσμα ,που επαναφέρει το άσυλο της ανομίας κ παρανομιας με τον νομο γαβρογλου, που επαναφέρει την συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση των πανεπιστημιων, που είναι αντίθετη με τα ιδιωτικά Πανεπιστημια, όταν ολες οι πρωην κομμουνιστικες χωρες έχουν πλέον ιδιωτικα Πανεπιστημια.

Δεν μπορεί να ειναι προοδευτικοι οι οπαδοί του κρατισμου , που επλασε τον φαύλο ιδιώτη της φοροδιαφυγής, που δημιούργησε στρατιες δ/υ που έχουν αραξει, στρατιες εμμεσων δ/υ οπως καποιοι αγρότες που περιμένουν καθε χρονο τις επιδοτήσεις.

Προοδευτικοι ειμαστε εμεις που θέλουμε ενα κράτος ευέλικτο κ αποτελεσματικο, είμαστε εμείς που θέλουμε τον αγροτη επιχειρηματια .

Δεν μπορεί να ειναι προοδευτικοι οι αριστεροί που μιλανε για ισότητα.

Προοδευτικοι ειμαστε εμεις που λεμε οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα απο την ιση μεταχείριση ανισων ανθρωπων.
Αυτό οδηγεί στο πρότυπο ανθρώπου που έχει τροπο ζωης την ελάχιστη προσπάθεια κ κυριαρχη ιδεολογία την ιδεολογία του βολέματος.

Προοδευτικοί είμαστε εμείς που θέλουμε να οικοδομήσουμε ενα νεο μοντέλο ανάπτυξης που θα έχει την βάση του σε ενα νεο αναπτυξιακό πρότυπο κ σε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
Χωρίς ανάπτυξη η κυβέρνηση θα απαιτήσει νεα μετρα, όμως απο που να τα πάρει αυτή τη φορά;

Προοδευτικοί είμαστε εμείς που λεμε να συνδεσουμε την συμμετοχή κ την προσφορά με τις αμοιβες στο δημοσιο, εμείς που επιζητούμε την αξιολόγηση των δ/υ , εμείς που λεμε οτι η μονιμοτητα δεν είναι δεδομένη κ ανευ ορων. Όλοι είναι υπάλληλοι του κράτους κ να μπορούν να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Επιτέλους φθάνει η ωρα να περάσουμε απο την κατασταση αυξημενης εντροπιας της κοινωνίας, μια κατάσταση που υποβαθμίζει την τεράστια εσωτερική της ενέργεια, σε δράσεις απελευθερωσης της δυναμικής που περικλείει μεσα της, δημιουργωντας ενα υγιες περιβάλλον, με ξεκαθαρο πλαίσιο δράσης κ κανονων παιχνιδιού, σπάζοντας τον φαύλο κυκλο μεταξυ πολιτικου συστηματος κ κοινωνίας δηλ τον κυκλο της «ανοχης εξ” αιτιας της ενοχης » συμβάλλοντας με το δημόσιο ήθος των στελεχών μας στην αλλαγή νοοτροπίας, δημιουργωντας τον πολιτη, ο οποίος θα έχει ως προταγμα την πατριδα κ μονιμη επωδο το τι » έκανα εγω για την πατριδα κ οχι τι κάνει αυτή για μένα «

Πυλώνες της αναγέννησης της χωρας πρέπει να είναι :
α) η χρηστη διοίκηση κ
β) η λειτουργία των θεσμών, η θωράκιση των θεσμών θα ελεγα.

Ο συριζα σαπίζει !

Ο τσιπρας καταρρέει !

Δεν του βγαίνει τίποτα, μονιμως περνά κατω απο τον πηχυ. Επιλέγει την πολιτική πολωση κ ετσι θα πορευθουμε μέχρι τις εκλογές. Με επιθέσεις στην δικαιοσύνη, με λάσπη στον ανεμιστήρα για τους πολιτικούς του αντιπαλους, οτι δεν μπορει να πει ο ίδιος θα το λεει αντ” αυτου ο πολλακης.

Η πρότασή του για προοδευτικη διακυβέρνηση είναι το νεο παραμύθι που δεν το ακουει πλέον κανενας.
Ιδιαίτερα μετα την απόρριψη απο την φωφη βιωνει την απόλυτη πολιτική μοναξια.
Αυτο τον κάνει επικίνδυνο για την Δημοκρατία μας.

Η μονη λύση οι εκλογές για να προκύψει μια Φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση για να οδηγήσει τον τόπο στην ανάπτυξη κ στην πρόοδο!