Για την προληπτική καρδιολογία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας, μίλησε ο ειδικός καρδιολόγος και διδάκτωρ Ιατρικής Διαμαντής Γκολιδάκης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών – Χειριστών Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας.

Η καρδιολογική πρόληψη, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εκτός του ότι σώζει ζωές, μπορεί να ωφελήσει την κοινωνία πολλαπλώς. Για παράδειγμα, το να προλάβουμε ένα καρδιακό επεισόδιο, ένα έμφραγμα η ένα εγκεφαλικό σε ένα άνθρωπο είναι κάτι από το οποίο υπάρχει και οικονομικό όφελος.

Ένας άνθρωπος που έχει στεντ, ένας άνθρωπος με αναπηρία, δεν μπορεί να εργαστεί. Όταν πεθαίνουν η νοσούν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες επηρεάζουν ακόμη και το δημογραφικό της Ελλάδας, τομέας στον οποίο η χώρα πάσχει, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκολιδάκης.

Ειδική αναφορά έκανε και στους παράγοντες κινδύνου. όπως για παράδειγμα η παιδική παχυσαρκία, φαινόμενο το οποίο βαίνει διαρκώς αυξανόμενο στις κοινωνίες του δυτικού πολιτισμού.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ