Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην κεντροδυτική Ουκρανία, 270 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν ζητήσει το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο, αλλά και την απομάκρυνση 30.000 κατοίκων, οι οποίοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα την περιοχή.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει μια σειρά εκρήξεων όλμων που βρίσκονταν στην αποθήκη, η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της επαρχίας Βινίτσια, όπου ζουν 370.000 άνθρωποι, επεσήμανε ο Γιάροσλαβ Τρακάλο, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Έχει ήδη ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης Καλίνιβκα, όπου βρίσκεται η αποθήκη, αλλά και πολλών γειτονικών χωριών, πρόσθεσε, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες.


«Ο εναέριος χώρος έχει κλείσει σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή της πυρκαγιάς», επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιούρι Λαβρενιούκ αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.


Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Γκρόισμαν, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, πίσω από την πυρκαγιά κρύβονται «ακραία στοιχεία», αφήνοντας υπόνοιες για ρωσικό σαμποτάζ. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της χώρας.

 

 

ΠΗΓΗ: News247