Υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με φορολογικά κίνητρα και με μείωση του μη μισθολογικού κόστους τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματός του, στη Νίκαια με αντικείμενο τους εργαζομένους και τους ανέργους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξήγησε ότι η επιλογή της Νίκαιας δεν ήταν τυχαία και ότι έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς είναι μία περιοχή ταυτισμένη με τον κόσμο της εργασίας και με τις εργασιακές διεκδικήσεις αλλά με υψηλό πια ποσοστό ανεργίας.

Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές, ανέφερε παραστατικά ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσα στα επόμενα χρόνια απαιτείται επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ».

Χαρακτήρισε δε τραγωδία ότι το 40% των νέων πτυχιούχων είναι καταδικασμένοι σε ανεργία και σημείωσε την ανάγκη προγραμμάτων κατάρτισης των εργαζομένων. Μίλησε ξανά για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μείωση των φορολογικών βαρών που λειτουργούν σαν μέγγενη για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, και έστειλε το μήνυμα ότι όποιος θα θέλει να επενδύσει στη χώρα μας θα γνωρίζει πως θα έχει απέναντί του ένα κράτος φιλικό.

Αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις λέγοντας ότι «δεν ξέρω καμία επιτυχημένη επιχείρηση που να μην έχει ικανοποιημένους τους εργαζόμενούς της». Τάχθηκε υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που ισχύει τώρα ενδιαφέρεται περισσότερο για τους συνδικαλιστές και λιγότερο να κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σημείωσε όμως ότι η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν θα γίνει ανεκτή εξηγώντας ότι τάσσεται υπέρ της επιχειρηματικότητας, αλλά όχι υπέρ των επιχειρηματιών που χρωστούν και δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω από τη Νίκαια να στείλω μήνυμα. Είμαστε μαζί με την υγιή επιχειρηματικότητα. Αλλά επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους, κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και διεκδικούν και κούρεμα δανείων, θα μας βρουν απέναντι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι απαιτείται να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην χώρα προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την χώρα για μετά το μνημόνιο. Εξήγησε ότι για να γίνουν μία σειρά πράγματα που επιβάλλει η κοινή λογική, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας δεν απαιτείται έγκριση από τους εταίρους. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην ανάγκη να αποκτήσουμε λειτουργικό κράτος με παράλληλη μείωση των μη παραγωγικών τομέων.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, που έχει στο επίκεντρο τους ασθενέστερους Έλληνες…” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:” Αρθρώσαμε έναν βαθιά πολιτικό λόγο, που μιλάει στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα. Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ανέφερε: “Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανακάλυψαν με καθυστέρηση τον κόσμο των επενδύσεων, στην πραγματικότητα αυτό είναι ένας μύθος. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις. Η μία αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση του κράτους να παρέχει όλα τα δημόσια αγαθά. Και για αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο κράτος. Υπάρχει και μία άλλη σχολή, που λέει ότι μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε το κράτος. Πως ένα δημόσιο αγαθό μπορεί να παρέχεται και από τον ιδιωτικό τομέα, εάν αυτό μπορεί να κάνει καλύτερα και φθηνότερα τη δουλειά του”.

Ανέφερε ακόμη ότι με την παρούσα κυβέρνηση η απόσταση που μας χωρίζει από την Ευρώπη μεγαλώνει ενώ δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε άλλο. “Η ΝΔ προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες”, είπε και εμφανίστηκε βέβαιος η γαλάζια παράταξη θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και θα κληθεί να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της.

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ