Η έρευνα του FBI για την παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές φαίνεται να αγγίζει και τον Πάνο Καμμένο, λόγω των σχέσεων με τον ελληνοαμερικάνο πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Γ.Παπαδόπουλο, ο οποίος ελέγχεται για την υπόθεση μετά και την πρόσφατη ομολογία του ότι είπε ψέματα στο FBI για την υπόθεση. Δημοσίευμα της Washington Post αποκαλύπτει πρόσωπα – κλειδιά για τα «τρίγωνα» Μοσχας – Αθήνας – Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», πρόσωπα – κλειδιά σε αυτήν την υπόθεση είναι η ελληνοαμερικανίδα Ελένη Μπούση, τα αδέλφια της Πίτερ και Τζορτζ Πολυβός, που έφεραν πιο κοντά τον Παπαδόπουλο με τον Πάνο Καμμένο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την έρευνα της Washington Post υπογράφει ο επικεφαλής του κεντρικού για την Ευρώπη γραφείου της εφημερίδας, που εδρεύει στο Βερολίνο, Griff Witte, ο οποίος έχει έρθει ειδικά στην Αθήνα ερευνώντας το συγκεκριμένο θέμα και έχει μιλήσει και µε σειρά προσώπων, όπως ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θ. Ντόκος, ο αντιπρόεδρος της Ν∆, Αδ. Γεωργιάδης, αλλά και ο πλέον ισχυρός παράγων της Ομογένειας στις ΗΠΑ από την πλευρά της Εκκλησίας, πατέρας Αλεξ Καρλούτσος, ο υιός του οποίου και σήμερα είναι ο µόνος εκ των ελληνοαμερικανών που µε ευρείες αρμοδιότητες σε θέματα εθιμοτυπίας βρίσκεται δίπλα στον Ντ. Τραμπ.

Το δημοσίευμα της Washington Post έχει αφετηρία την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν, στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Αγ. Ορος τον Μάιο του 2016. Επιχειρεί να καταγράψει τις διαδρομές στη σχέση του Γ. Παπαδόπουλου -που επίσης, όπως αναφέρει, καταφθάνει στην Αθήνα μαζί και παράλληλα µε τον Πούτιν- µε τον Π. Καμμένο, που, σύμφωνα µε την αμερικανική εφημερίδα, τον υποδέχθηκε στην Αθήνα.

Η εφημερίδα αναδεικνύει την πάγια επιδίωξη του Γ. Παπαδόπουλου να δημιουργήσει µέσω της Αθήνας και των εδώ σχέσεων που διατηρούσαν πολιτικοί όπως ο Π. Καμμένος ή ελληνορώσοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, όπως ο κ. Σαββίδης, συνθήκες συνάντησης Πούτιν – Τραμπ και «νέας εποχής» στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας.