Να σεβαστεί την ευαισθησία των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου μπροστά στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή που αποδεικνύει τη μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας.

Παράλληλα κατηγόρησε ως ανίκανη την κυβέρνηση να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα ενώ διεμήνυσε πως τα λίγα ακραία στοιχεία δεν μπορούν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαικής διαμαρτυρίας.

Ολόκληρη η δήλωση:

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας.

Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα».

Γ. Τ

 

ΠΗΓΗ: Liberal.gr