Στην επιτροπή δεοντολογίας για τον ακραίο εθνικιστικό λόγο του θα παραπεμφθεί ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με την συμφωνία για τη λύση του ονοματολογικού ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπράττουν «εσχάτη προδοσία» και απείλησε όσους βουλευτές την ψηφίσουν.

«Ο,τι διεκδικούσαν οι Σλάβοι γείτονές μας εδώ και δεκαετίες με κάθε αθέμιτο και σκοτεινό τρόπο, τους το χαρίζετε με αυτήν τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά. Είναι εσχάτη προδοσία» είπε ο κ. Κασαπίδης. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο απειλήσει και τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία ότι θα αντιμετωπιστούν ως «συνεργοί». «Είναι βέβαιον ότι μια μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση θα αναζητήσει τις ευθύνες σας αυτές» απείλησε τους βουλευτές ο κ. Κασαπίδης.

Η απαράδεκτη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει. Όμως ο κ. Κασαπίδης παρέμεινε ανένδοτος με αποτέλεσμα να ζητήσει ο κ. Φίλης από τη ΝΔ να πάρει θέση. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές αυτές «δεν εκφράζουν τον πολιτικό λόγο της ΝΔ».

Πάντως, ο κ. Φίλης προανήγγειλε ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες παραπομπής του κ. Κασαπίδη. Ανταπαντώντας, όμως, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να παραπεμφθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η ιστορία της «συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της χούντας, των ναζί και προδότες». Ο κ. Φίλης παραδέχτηκε ότι διαφωνεί με όσα είπε η κυρία Γκαρά αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι προδοσία χαρακτήρισε τη συμφωνία και ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ μιλώντας από το βήμα της πρότασης δυσπιστίας.

 

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr