Ο Εντ Κινγκ, πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, και ένας εκ των δημιουργών του πλέον διάσημου κομματιού της μπάντας, «Sweet Home Alabama», πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ανακοίνωσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος.

Ο Κινγκ μπήκε στους Lynyrd Skynyrd το 1972, όχι πολύ αργότερα μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος, και, με άλλους δύο κιθαρίστες, τους Γκάρι Ρόσινγκτον και Άλεν Κόλινς, βοήθησαν στη δημιουργία του χαρακτηριστικού ήχου του συγκροτήματος.

Ο Ρόσινγκτον, ιδρυτικό μέλος, δήλωσε την Πέμπτη «σοκαρισμένος και λυπημένος» από τον θάνατο του Κινγκ.

Ανάρτηση στη σελίδα του Κινγκ στο Facebook αναφέρει πως πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί την Τετάρτη. Δεν έγινε γνωστό το αίτιο θανάτου.

Ο Κινγκ είχε φύγει από τη μπάντα το 1975, δύο χρόνια αφότου δύο από τα μέλη ένας backup τραγουδιστής σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροπλάνου.

«Ο Εντ ήταν ο αδερφός μας, μεγάλος τραγουδοποιός και κιθαρίστας» έγραψε ο Ρόσινγκτον στον λογαριασμό της μπάντας στο Twitter. «Ξέρω ότι θα συναντήσει ξανά τα υπόλοιπα παιδιά στο παράδεισο του ροκ».

Ο Κινγκ επέστρεψε στους Lynyrd Skynyrd όταν το συγκρότημα επανενώθηκε το 1987, και παρέμεινε ως το 1996. Μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος της μπάντας το 2006.