Αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Τζέρσεϊ Σίτι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

ASSOCIATED PRESS

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για «βροχή» από σφαίρες που έπεφταν κατά διαστήματα σε κεντρική οδική αρτηρία, με το περιστατικό να διαρκεί συνολικά τουλάχιστον μια ώρα.

Ενσωματωμένο βίντεο

 

Η εκπρόσωπος του FBI, Πάτι Χάρτμαν, Patty δήλωσε ότι περισσότεροι από ένας αξιωματικοί έχουν πυροβοληθεί αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

GETTY EDITORIAL

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, ομάδες ελεύθερων σκοπευτών και ομοσπονδιακοί πράκτορες έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται εκτός των άλλων ένα καθολικό σχολείο, μερικά καταστήματα, ένα εβραϊκό κρεοπωλείο-σούπερ μάρκετ και ένα κομμωτήριο.

Ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι και καταζητούνται.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομικής υπηρεσίας του Τζέρσεϊ, ειδικά με τους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, καθώς και με τους κατοίκους και τους μαθητές που βρίσκονται σε καθεστώς απαγόρευσης εξόδου», δήλωσε ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης, Φιλ Μέρφι.

ASSOCIATED PRESS

Οι ριπές ακούστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά υποχώρησαν γύρω στις 2 μ.μ. στην πόλη.

Η αστυνομία του Τζέρσεϊ Σίτι δήλωσε ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες.

GETTY EDITORIAL

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλεϊ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς και παρακολουθεί το περιστατικό.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έστειλε προσωπικό έκτακτης ανάγκης και η μονάδα αντιτρομοκρατικών δυνάμεων βρίσκεται σε επιφυλακής.

GETTY EDITORIAL

(με πληροφορίες από Associated Press)