Οι αποφάσεις ελήφθησαν πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η ανακοίνωση αυτού του ολοκληρωμένου σχεδίου θα γίνει αύριο το πρωί, στις 10:00, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ήδη κυκλοφόρησε η ΚΥΑ για τη χρονική επέκταση του κλεισίματος των καταστημάτων λιανικής πώλησης έως τις 11 Απριλίου. Για αύριο, είναι πολύ πιθανό μεταξύ των ανακοινώσεων που θα γίνουν, να περιλαμβάνεται και η στήριξη περισσοτέρων ΚΑΔ, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί παράπονα από εκπροσώπους διαφόρων επαγγελματικών κλάδων που συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που ισχύουν, έχουν ελάχιστη καταναλωτική κίνηση.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας που τυπικά λήγει στο τέλος Απριλίου. Τις προηγούμενες μέρες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχαν επισημάνει σε σχετικές τους δηλώσεις ότι η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, άρα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις και για αυτό το θέμα. Αν όχι αύριο, σίγουρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης να θυμίσουμε ότι εκκρεμεί η οριστική απόφαση για την στήριξη του επιστημονικού κόσμου της χώρας. Η καταβολή του επιδόματος των 600 ευρώ μέσω ειδικού προγράμματος σε επιστήμονες (δικηγόρους, οικονομολόγους, λογιστές, κλπ), προκάλεσε την αντίδραση εκπροσώπων αυτών των κλάδων και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπαχθούν και οι επιστήμονες στο καθεστώς στήριξης που ισχύει για τους υπόλοιπους επαγγελματίες, δηλαδή με την καταβολή 800 ευρώ.

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ για την παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα υπάρξει μία τροποποίηση που θα αφορά στην προσθήκη της δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο.

Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr