Το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πάψει να είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στις εκλογές της ΕΟΚ, για τις οποίες δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία, αλλά υπάρχει παράθυρο μέχρι τον Φλεβάρη, φαβορί είναι οι Παναγιώτης Φασούλας και Βαγγέλης Λιόλιος.

Εκλογές ΕΟΚ

Οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιούνται παραδοσιακά τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι και φέτος όλα συνηγορούσαν στο ότι θα έχουμε εκλογές ως τα μέσα Οκτώβρη, όμως ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

 

ΕΟΚ – Επόμενος Πρόεδρος 21+

Η ιδιαιτερότητα των επόμενων εκλογών της ΕΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο 81χρονος ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα έχοντας ξεπεράσει το όριο ηλικίας και έτσι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, στον οποίο κάθεται από το 2010 (είχε διατελέσει πρόεδρος και από το 1998 έως το 2002).

Φαβορί ο Φασούλας

Οποτε και να γίνουν οι εκλογές, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέες υποψηφιότητες. Την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος σε αυτές έχουν εκφράσει ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Παναγιώτης Φασούλας που ήταν μέλος της χρυσής γενιάς του 1987 και ο Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, Νο1 φαβορί για να είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ είναι πλέον ο Παναγιώτης Φασούλας. Εχοντας λάβει στήριξη από αρκετές μεγάλες προσωπικότητες, ξεπέρασε στα προγνωστικά τον Λιόλιο και η απόδοσή του έπεσε στο 2.00. Πολύ κοντά είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, του οποίου η απόδοση ανέβηκε από το 1.65 στο 2.05.

Ακολουθούν οι Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Τάσος Δελημπαλταδάκης και Γιάννης Σγουρός, σε χαμηλότερη απόδοση.