Το φιλμ της μοναδικής διεθνούς παραγωγής στην οποία πρωταγωνιστούσε η Τζένη Καρέζη είχε χαθεί, ανακαλύφθηκε το 2018.

Η γαλλική ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» γυρίστηκε τον Μάιο του 1965 στη Σκύρο από τον Γάλλο σκηνοθέτη της nouvelle vague, Ζαν-Ντανιέλ Πολέ.

Η ταινία για αρκετά χρόνια θεωρούταν εξαφανισμένη.

Είχε προβληθεί το 1967 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση, αφού θεωρήθηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία.

Τα μόνα που είχαν διασωθεί από την ταινία ήταν κάποιες αφίσες της, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε τη μουσική για την ταινία κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο δεν εμφανίζεται η Καρέζη, αλλά επίσης πρωταγωνίστρια, Φρανσουάζ Αρντί.

Πρόσφατα ωστόσο ανακαλύφτηκε μια κόπια της στη Γαλλία…

H Carousel Films ανέλαβε την αποκατάστασή της και την επανέκδοσή της στις ελληνικές αίθουσες.

Η Τζένη Καρέζη υποδύεται την Κάρλα, τραγουδίστρια ενός καμπαρέ της Τρούμπας που γνωρίζει και ερωτεύεται τον Φραντσέσκο Μοντελέκρ (Σάμι Φρέι), απόγονο μιας πλούσιας σικελικής οικογένειας, την περιουσία του οποίου έχει κλέψει η Μαφία κι αυτός έχει ορκισθεί εκδίκηση.

Ωστόσο, ο Φραντσέσκο είναι ερωτευμένος με την Άννα (Φρανσουάζ Αρντί), που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με μια φίλη της για διακοπές. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης ο Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βιβέτα Τσιούνη, ο Αρτέμης Μάτσας, ο Δημήτρης Μυράτ, η Αννα Ραυτοπούλου, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Χρήστος Νέγκας και οι Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος και Ζανίνο.