Την ώρα που φαίνεται πως είναι όλα σκοτεινά ανάβει μία δάδα ελπίδας για την ανθρωπότητα!

Κι αυτή η δάδα είναι η ελπίδα που δίνουμε όλοι μας με τον δικό μας μοναδικό τρόπο στους άλλους.

Εν μέσω της πανδημίας προσπαθούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό μας και να βοηθήσουμε τους διπλανούς μας είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

Η Τρίτη ηλικία είναι αυτή που το έχει περισσότερο ανάγκη από τον καθένα μας. Αναφερόμαστε σε όσους ζουν μόνοι ή απομονωμένοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη φροντίδας σε πολλαπλά επίπεδα.

Είναι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο την στήριξη και την πρακτική βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις. Γι’ αυτό ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στη λειτουργία μιας νέας γραμμής συμβουλευτικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης όλων των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Άρχισε να λειτουργεί με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ασπασίας Βλάχου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Κοινωνικής Προστασίας 3ης Ηλικίας.

Φυσικά ένας από τους κυριότερους στόχους αυτό τον καιρό είναι η στήριξη της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών λόγω του ιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Δήμου Κηφισιάς στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής σχετίζεται: με ψυχολογική και κοινωνική στήριξη ώστε να ενισχυθούν οι δημότες μας σε μία εποχή που η καθημερινή πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από ανατροπές και πρωτόγνωρα αισθήματα με ενημέρωση αναφορικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του ιού, καθοδήγηση ως προς τα σημεία εξυπηρέτησης στο Δήμο μας, παροχή πληροφοριών σε ότι αφορά την παρουσίαση των συμπτωμάτων της ασθένειας και παραπομπή σε αρμόδιους φορείς.

Στις τηλεφωνικές γραμμές 2108013820 και 2106231091 καταγράφεται το αίτημα και φέρνουν τον ενδιαφερόμενο σε τηλεφωνική επικοινωνία με κοινωνικό λειτουργό και επισκέπτη υγείας.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι απόρρητες και δεν καταγράφονται.

Ώρες επικοινωνίας: 09:00-14:00