Οι ομάδες εθνικών μειονοτήτων επηρεάζονται δυσανάλογα από τον νέο κορονοϊό με τους Ασιάτες και τους μαύρους να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με τους λευκούς, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet.

Για την επαλήθευση των συμπερασμάτων μελετήθηκαν τα δεδομένα που αφορούσαν περίπου 18,7 εκατομμύρια ασθενείς που συμμετείχαν σε πενήντα μελέτες. Οι 42 από τις έρευνες είχαν γίνει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι Ασιάτες ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο αλλά και θανάτου», αναφέρει η ανάλυση.

«Τα ευρήματα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας μεταξύ των μειονοτήτων», σημειώνεται επίσης στη μελέτη.

Οι ομάδες αυτές έχουν περισσότερες πιθανότητες να απασχοληθούν ως εργάτες και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να μπορούν να δουλέψουν με καθεστώς τηλεργασίας. Έτσι, εξακολουθούν να έχουν επαφές με πολλά άτομα, αφήνοντας τους εαυτούς τους περισσότερο εκτεθειμένους στη μόλυνση.

Παράλληλα, είναι πιο πιθανό η κοινωνικοοικονομική κατάσταση τους να είναι χειρότερη, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως ζουν σε νοικοκυριά με πολλά άτομα ή πως οι συνθήκες διαβίωσης τους δεν είναι και οι καλύτερες.

Οι μαύροι είναι δύο φορές πιο πιθανό να μολυνθούν με τον κορονοϊό από τους λευκούς και τα άτομα από ασιατικές χώρες είμαι μιάμιση φορά πιο πιθανό να νοσήσουν.

Η μελέτη διεξήχθη εστιάζοντας στη σχέση μεταξύ εθνικότητας και κλινικών αποτελεσμάτων όσον αφορά τον Covid-19.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr