Επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, όπως το κλείσιμο της εισόδου σε χερσαίες πύλες και ειδικότερα αυτή της Κρυσταλλοπηγής ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Συμπλήρωσε ότι πέραν του τεστ των 72 ωρών που πρέπει να φέρουν όσοι εισέρχονται στη χώρα, θα υποβάλλονται και σε rapid test.

Αναφερθείς στον υψηλό δείκτη θετικότητας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, είπε ότι «πολίτες επιδεικνύουν χαλαρή συμπεριφορά» και αυτό οδηγεί σε «καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown».

Επίσης, τόνισε ότι στη βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, σημειώνοντας ότι «αυστηροποιουνται οι έλεγχοι σε μετακινήσεις και χώρους εργασίας».

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ