Μήνυμα ενίσχυσης των ελέγχων για την τήρηση της καραντίνας έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης», δήλωσε μετά το τέλος σύσκεψης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα είναι περισσότερο στοχευμένοι και επομένως περισσότερο αποτελεσματικοί, με σκοπό, όπως εξήγησε, «να δώσουμε 10 ημέρες καιρό στο σύστημα υγείας». Προέτρεψε τους κατοίκους της Μακεδονίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να χρησιμοποιούν μάσκα. Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να ενταθούν οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές, στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη στη Βέροια, ενώ σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει σε συσκέψεις σε Δράμα και Σέρρες, όπου επίσης καταγράφεται μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πρόσφατα απολογιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ., τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν 59.183 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της COVID-19. Βεβαιώθηκαν 1.341 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ. Από αυτά, 486 στην Αττική, 145 στη Θεσσαλονίκη, 123 στη Στερεά Ελλάδα και 117 στην Κρήτη.

Αντίστοιχα, για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 556 παραβάσεις, οι 179 στην Αττική και οι 79 στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν, τέλος, 22 άτομα για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων.

Στην Αττική, ενδεικτικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα στον ιδιοκτήτη και στον υπεύθυνο ενός καταστήματος λιανεμπορίου που βρέθηκε να λειτουργεί παράνομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 στον υπεύθυνο λέσχης τυχερών παιχνιδιών για παράβαση αναστολής λειτουργίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ