Αυτό που εκτιμούσαν όλοι, ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Τα υφιστάμενα μέτρα παραμένουν έως τις 14 Δεκεμβρίου και η μόνη εξαίρεση που υπάρχει είναι ότι από τη Δευτέρα 7/12 θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα για να μη χαθεί τελείως η εορταστική περίοδος για τους επαγγελματίες που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη.

Ο λόγος που συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι άλλος από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και δυστυχώς ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σουπερμάρκετ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Με 2.000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι θα εξαιρούνταν από αυτό τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Οποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προιόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, για παράδειγμα στα σουπερμαρκετ διευκρίνισε.