Οι μέρες που διανύουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα μας έκαναν να στραφούμε ακόμη πιο κοντά στο Θεό και να αναζητήσουμε διάσημους του Hollywood που είναι Χριστιανοί και όπως ανακαλύψαμε δεν είναι λίγοι…

Και η Jane Fonda είναι Χριστιανή  από το 1998.

Denzel Washington

Mark Wahlberg

Charlie Sheen

Carrie Underwood είναι Ορθόδοξη και αν σκεφτεί κανείς και το τραγούδι της “Jesus, Take the Wheel.” δεν μας κάνει μεγάλη εντύπωση

.

Mel Gibson

Chuck Norris

Και ο John Corbett του Sex and the City ανατράφηκε ως Καθολικός.

Τζένιφερ Άνιστον

Η ανατροφή της διάσημης ηθοποιού επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον πατέρα της, τον Γιάννη Ανασάκη, που κατάγεται από την Κρήτη. Η Τζένιφερ πηγαίνει συχνά στην εκκλησία και κάνει δωρεές στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως στο New Haven, ο οποίος ανήκει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η Jennifer Aniston ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη όμως όπως λέει δεν είναι αυστηρή στα πιστεύω της: “Μεγάλωσα όμορφα έτσι γιατί ποτέ δεν με πίεσαν και είχα την χαρά να πηγαίνω στην εκκλησία και να έχω αυτή την εμπειρία” είχε πει χαρακτηριστικά.

Τομ Χανκς

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς, ήταν αρχικά καθολικός λόγω οικογενειακής παράδοσης. Η απόφαση του να βαφτιστεί Ορθόδοξος πάρθηκε όταν γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Ρίτα Ουίλσον, η οποία έχει βουλγαρο-ελληνικές ρίζες και είναι Χριστιανή Ορθόδοξος. «Όταν παίρνεις την απόφαση να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά, είναι σημαντικό να καταλήξεις και στην πνευματική κληρονομιά που θέλεις να δώσεις στην οικογένειά σου» , λέει ο ηθοποιός, προσθέτοντας: «Παντρεύτηκα στην ίδια εκκλησία όπου βαφτίστηκε η γυναίκα μου. Τα παιδιά μου βαφτίστηκαν εκεί επίσης. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και να λαμβάνεις τις απαντήσεις που προσφέρει η Ορθοδοξία σε κρίσιμα ζητήματα. »
Το ζευγάρι έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την Αντίπαρο, αλλά και με την Πάτμο, στην οποία έχουν επενδύσει εδώ και 4 χρόνια. Συχνά μάλιστα βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά για να γιορτάσουν το Πάσχα ή να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ντέιβιντ Γκάχαν

Ο αρχηγός του συγκροτήματος των Depeche Mode, David Gahan προσχώρησε στην ορθοδοξία, όταν ένωσε τη ζωή του με την Ελληνίδα Τζένιφερ Σκλιάζ.

Εμίρ Κουστουρίτσα

Ο διάσημος σκηνοθέτης Emir Kusturica υποστηρίζει ότι οι μακρινοί του πρόγονοι ήταν Ορθόδοξοι Σέρβοι και έτσι η στροφή του προς την Ορθοδοξία ήταν μια πράξη επιστροφής στις ρίζες! Σύμφωνα με τον Εμίρ, ο χριστιανός πρέπει να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο πιο αρμονικό, κάτι που αποτελεί και σκοπό των ταινιών του.

Τζόναθαν Τζάκσον

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Jonathan Jackson γεννήθηκε σε οικογένεια Προτεσταντών αλλά πριν από λίγα χρόνια βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος ο ίδιος αλλά και η σύζυγός του και τα παιδιά του. Επισκέπτεται συχνά το Άγιο Όρος ενώ πρόσφατα χάρισε το βραβείο ΕΜΜΥ που παρέλαβε στο Περιβόλι της Παναγίας.

Και η λίστα συνεχίζεται…