Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, για την απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστών του Άρη πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου με την καταγγελία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνου Καραπαπά, για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα του Αρη, Μάριου Σιαμπάνη.

Σύμφωνα με το grtimes, ο εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται αδικήματα αναφορικά με απόπειρα δωροδοκίας σε αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο στοίχημα και απόπειρα παράνομης βίας. Παράλληλα, ζητά να διαπιστωθεί αν ισχύει η καταγγελία και αν αφορά κι άλλους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη της αθλητικής εισαγγελέως. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν ο καταγγέλλων Κ. Καραπαπάς, ο τερματοφύλακας Μ. Σιαμπάνης και ο ποδοσφαιστής Γ. Δεληζήσης, ο οποίος προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενα.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού γνωστοποίησε τα παραπάνω μετά το τέλος της χθεσινής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Κ. Βικαλίδης». Αυτό έγινε μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, που έκανε λόγο για «ύποπτη και πιθανότατα στημένη διαιτησία» στον αγώνα με τον Άρη.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr