Τέσσερις είναι οι περιοχές που απασχολούν ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, η Αχαία, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις 10:00 το πρωί, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Φαίνεται πως πάμε για αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα, στην Π.Ε Ρεθύμνου. Είναι οι δύο περιοχές που μπήκαν από τους επιδημιολόγους σε βαθύ κόκκινο.

Ωστόσο φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Εύβοια. Έχει αρχίσει να καταγράφει πολλά κρούσματα σε πολλές περιοχές και αν επιβαρυνθεί η κατάσταση αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία. 

Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους λοιμωξιολόγους επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις.

Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε.

Κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν γιατί μπαίνουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Θα γίνει συζήτηση και στην συνέχεια ψηφοφορία από τους λοιμωξιολόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η Σπάρτη θα βγει από το κόκκινο.

 

ΠΗΓΗ: Real.gr