Το κεντρικό πρόσωπο στο θέμα των ημερών, ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μίλησε για τα όσα έζησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο 29χρονος θυμάται την στιγμή του ξυλοδαρμού του, απαντάει στους ισχυρισμούς των αστυνομικών και δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, που κατά την διάρκεια συνέντευξης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Όταν κινούμαι πονάω, δεν έχω ακόμα συνέλθει» αναφέρει ο νεαρός.

Ο νεαρός επικαλείται συχνά το οπτικό υλικό. Σε βίντεο, στο πρώτο καρέ, βλέπουμε στα αριστερά της οθόνης έναν άλλο νεαρό πεσμένο στο έδαφος και από πάνω του 4 αστυνομικούς. Η κάμερα του κινητού γυρίζει και το θύμα του ξυλοδαρμού βρίσκεται εδώ, απέναντι από έναν άντρα της αστυνομίας χωρίς κράνος και διαμαρτύρεται όπως και τα υπόλοιπα άτομα που είναι στο σημείο. Έχει προηγηθεί η επιβολή προστίμου σε μια οικογένεια.

Από πουθενά, με βάσει τις εικόνες, δεν προκύπτει ότι ο νεαρός απειλεί. Ο αστυνομικός που λίγο αργότερα θα αρχίσει τα χτυπήματα, έχει ήδη το μεταλλικό γκλομπ στα χέρια και ξαφνικά κινείται εναντίον του.

Τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού βρίσκεται τώρα περικυκλωμένο από αστυνομικούς, με ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο να πλησιάζει και να καταγράφει τις εικόνες που προκάλεσαν σάλο.

Ο 29χρονος περιγράφει: «Άρχισε να με χτυπάει με το γκλοπ. Ήταν σιδερένιο πτυσσόμενο. Έχω χτυπήματα παντού, από αστραγάλους μέχρι μηρούς και κνήμες, πλάτη και αυχένα. Έφαγα και μια με τη λαβή του γκλοπ στο κεφάλι».

Μόνο σε αυτό το βίντεο, σε κάτι λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα ο νεαρός δέχεται 8 χτυπήματα με το μεταλλικό γκλομπ: 7 στο σώμα και ένα στο κεφάλι.

«Χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο, το οποίο πήγε και αυτό μαζί μου στο ΚΑΤ χθες και πήρε και αυτό γνωμάτευση για τις κακώσεις που έχει. Δεν είναι τόσο χτυπημένος όσο εγώ» συνεχίζει ο νεαρός.

Εκείνες τις στιγμές οι αυτόπτες μάρτυρες ήθελαν αλλά ήταν αδύνατον να βοηθήσουν. Η γυναίκα που βλέπουμε πλησίασε πιο κοντά από τον καθένα, αλλά οι φωνές της δεν έδωσαν τέλος στο μαρτύριο του νεαρού.

Οι φωνές του από τους αφόρητους πόνους που αισθάνεται ξεσηκώνουν ολόκληρη την περιοχή. Οι διαμαρτυρίες για τις εικόνες βίας, αρχίζουν από την πλατεία και φτάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των γύρω σπιτιών.

Όλα όπως αναφέρει στο Live News, τόσο το θύμα του ξυλοδαρμού όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο είχαν ξεκινήσει λίγα λεπτά νωρίτερα. Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να δουν αυτά τα μηνύματα που είχαν στείλει δύο οικογένειες για τη μετακίνησή τους.

«Πήγαμε 12-13 άτομα, και όχι 30, περπατώντας αραιά με μάσκες και ρωτήσαμε τις οικογένειες αν τους γράφουν πρόστιμο και για ποιο λόγο. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν να μην μας μιλήσει, μετά μας ζήτησε τα χαρτιά μετακίνησης. Και μόλις ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπεί τον έλεγχο της όρμηξε και άρχισε να της τραβάει την μπλούζα και το χέρι για να της πάρει το κινητό».

Τι λέει η δικηγόρος του αστυνομικού

Η δικηγόρος του αστυνομικού υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

Υποστηρίζει πως ο εντολέας της αναγνώρισε στο πρόσωπο του νεαρού έναν από τους δράστες της επίθεσης κι όπως λέει, ξεκίνησε να τον χτυπάει όταν εκείνος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη.

Αυτοί οι ισχυρισμοί προκαλούν οργή όχι μόνο στο νεαρό που ξυλοκοπήθηκε αλλά και στους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν και άκουσαν τα πάντα.

«Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ έλεγε ότι ‘απαγορεύεται να είστε εδώ πέρα’ και ‘σήκω φύγε από εδώ πέρα ρε’ δηλαδή με ένα πολύ έτσι επιθετικό ύφος και εκεί πέρα που κάπως προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν έχω κάτι παράνομο και γιατί με σπρώχνετε, ξεκινάει το βίντεο που βλέπετε πως με στοχοποιεί ουσιαστικά ένας αστυνομικός που είναι πίσω από τον επικεφαλής που μίλαγε μαζί μου».

Ο 29χρονος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του Κώστα Κυρανάκη ότι ανήκει σε συγκεκριμένη συλλογικότητα, ενώ ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

«Προσανατολιζόμαστε να κινηθούμε νομικά και προς τους αστυνομικούς και προς τον κύριο που με στοχοποίησε» ανέφερε ο νεαρός.

Οι κινητοποιήσεις με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού συνεχίζονται. Χθες στις 20.00 το βράδυ, έγινε συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του μετρό στην Πανόρμου, η οποία διαλύθηκε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κυνηγητό στα γύρω στενά.