Η ανάγκη για βοήθεια στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι τεράστια.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής αλλά και προς τους πολίτες που έχουν αντίστοιχη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή: Κάθε είδους στρωμάτων και Ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547. H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777). Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων που πλήττονται από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, με αίσθημα ευθύνης, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, τις ημέρες Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 (με δυνατότητα παράτασης), τις ώρες 07:30 – 14:30, θα συλλέγονται είδη καθαριότητας, χαρτικά, μάσκες, γάντια, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και σακούλες απορριμμάτων στους κάτωθι χώρους : ➢Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη ➢Παιδική Ομπρέλα, Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία ➢Κ.Α.Π.Η. Α΄ Τζαβέλα 12, Σταυρούπολη ➢Γραφείο Εργασιακής Στήριξης, Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Καρυπίδη 2 Πληροφορίες: 2310 020163, 2310 020164

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας Συναισθανόμενοι της κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής, ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρες 7πμ.-5μ.μ στο Δημοτικό Φαρμακείο, Παπανικόλα 18, 2ος όροφος. Τηλέφωνο 2313 314498 ΤΡΟΦΙΜΑ Μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, νερά χυμούς. ΦΑΡΜΑΚΑ Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες και αντισταμινικές γάζες ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Χαρτί υγείας, μωρομάντηλα κλπ. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους και πυροσβέστες στο πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά καλεί όσους δημότες το επιθυμούν, να συγκεντρώσουν τρόφιμα διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά , φάρμακα, ισοτονικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο κτήριο του πρώην ΚΑΠΗ Λαγκαδά . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 8:00 – 15:00. Δήμος Χαλκηδόνος: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Ο Δήμος Χαλκηδόνος εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας και ξεκινά Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 εκστρατεία αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Όσοι δημότες επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν καλούνται να προσφέρουν: Ξηρά τροφή, κονσέρβες, ζωοτροφές, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα, απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, ατομικές συσκευασίες με μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο, ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια, ατομικοί μικροί χυμοί- σοκολατούχα γάλατα, μεγάλες συσκευασίες σε εμφιαλωμένα νερά, παυσίπονα, κρέμες για εγκαύματα.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Κουφαλίων, καθώς επίσης και στα γραφεία των Κοινοτήτων του Δήμου Χαλκηδόνος, έπειτα από σχετική συνεννόηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Η συγκέντρωση των ειδών θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου 2021. Επίσης, όσοι σύλλογοι και φορείς του Δήμου Χαλκηδόνος συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και θέλουν βοήθεια για τη μεταφορά να απευθύνονται στο γραφείο Δημάρχου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2391330102. Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας συγκεντρώνει ο δήμος Θέρμης Πρωτοβουλία για τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας αναλαμβάνει ο δήμος Θέρμης. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Κοινότητες, τις εθελοντικές οργανώσεις, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους απλούς πολίτες θα συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχύσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.

Τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία μπορούν να προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, αναψυκτικά, ισοτονικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα (μόνο κουβέρτες σεντόνια, όχι ρούχα), παιδικές πάνες, γάλατα, μωρομάντηλα, αντισηπτικά, γάζες, είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτιά υγείας κ.λπ.), αλλά και τροφές ζώων (γατοτροφή, σκυλοτροφή, ξηρά τροφή για άλογα κ.ά.). Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα εξής σημεία: – Στην Πολιτική Προστασία που βρίσκεται στο κτήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Θέρμης – Τριαδίου, από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι. – Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. – Στο ΚΑΠΗ Θέρμης κατά τις ώρες, από τις έξι το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ. – Στα γραφεία των Κοινοτήτων: Αγίας Παρασκευής (τηλέφωνο 2396041254), Αγίου Αντωνίου (τηλέφωνο 2396041511), Ταγαράδων (2392071894), Νέας Ραιδεστού (2310461297), Σουρωτής (τηλέφωνο 2396041260), Βασιλικών (τηλέφωνο 2396330032), Περιστεράς (τηλέφωνο 2396051209), Λιβαδίου (τηλέφωνο 2396061336), Νέου Ρυσίου (τηλέφωνο 2392071212), Τριλόφου (τηλέφωνο 2392330210), Πλαγιαρίου (τηλέφωνο 2313337533), κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας τους. – Στη βάση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, από τις 5 το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ, για όσους κατοικούν σε Κάτω Σχολάρι και Καρδία και επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Τραπεζικός λογαριασμός από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των ζώων σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία παρακινώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική στήριξη των πληγέντων. Πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν χρηματικά ποσά μπορούν να τα καταθέσουν στον παρακάτω λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013 IBAN: GR2602602400000300201205013 * Οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2103609825 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι Πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν είδη για την Εύβοια Ειδικότερα συγκεντρώνουν: Νερά Ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κράκερς, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια κλπ) Αλοιφές εγκαυμάτων Pulvo Αποστειρωμένους & ελαστικούς επιδέσμους Τροφή για κατοικίδια (γάτες, σκύλους, πτηνά) Μπολάκια για τα παραπάνω Αυτά είναι ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΙΔΗ που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Οι ώρες που θα είναι ανοικτά τα γραφεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης στη Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1 : Σάββατο 7/8 10.00 – 12.00 πληρ. Π. Βλάχος 6946175865 Κυριακή 8/8 19.00 – 21.00 πληρ. Δ. Γρηγοριάδης 6947185830

Η Χ.Α.Ν.Θ. κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές Με αίσθημα ευθύνης και συμπαράστασης στο δράμα των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η Χ.Α.Ν.Θ. προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη Δ’ περίοδο των κατασκηνώσεών της στη Χαλκιδική για παιδιά από τις πληγείσες οικογένειες. Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα να φιλοξενήσουμε τα παιδιά και να βοηθήσουμε τις οικογένειες στη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, η Χ.Α.Ν.Θ. διαθέτει τις εγκαταστάσεις της στο ορεινό εκπαιδευτικό Κέντρο του Νυμφαίου για φιλοξενία πυρόπληκτων οικογενειών.

Με την ευχή οι καταστροφικές πυρκαγιές να σταματήσουν σύντομα και το κακό να σταματήσει εδώ. Μπορείτε επίσης για τις ανάγκες των πυρόπληκτων να ενημερώνεστε από τους εξής λογαριασμούς: act4naturaldisasters act4evoia act4peloponnese oallosanthropos Βίος Coop «Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην πράξη! Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους πυρόπληκτους, στον Βίος Coop, Κων. Καραμανλή 42, Θεσσαλονίκη», σημειώνει ο συνεταιρισμός Βίος. Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στις οικογένειές τους και τους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Καλούμε τους φοιτητές του συλλόγου μας να συνδράμουν με όλους τους τρόπους τους πληγέντες και να στηρίξουν τις δίκαιες διεκδικήσεις των αναγκαίων μέσων αντιπυρικής προστασίας. Για μία ακόμη φορά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ, οι φοιτητές και οι οικογένειες μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Τέτοιο σχέδιο απαιτείται και για τις φοιτητικές πανεπιστημιουπόλεις και εστίες όπου η πλήρης εγκατάλειψη τίς καθιστά πιθανές εστίες πυρκαγιάς με τα ξερόχορτα και τους κορμούς να μαζεύονται με τον σωρό. Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να σχεδιαστεί η ολοκληρωμένη προστασία των δασών με την πρόσληψη και αξιοποίηση του εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες, να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί, να χτιστούν υποδομές, να εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης. Αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό υπάρχει στη χώρα μας!  Είναι οι χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι των αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση με ευθύνη της κυβέρνησης! Είναι οι καινοτόμες προτάσεις ερευνητικών ομάδων για την αξιοποίηση των drones στην αντιπυρική προστασία που μένουν αναξιοποίητες γιατί δεν είναι κερδοφόρες για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Αυτή η πραγματικά καινοτόμα έρευνα δεν είναι “επιλέξιμη” από το κράτος και τις επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους αφού θεωρεί “κόστος” την αντιπυρική προστασία και εμπορευματοποιεί ακόμα και τα δάση! Άλλωστε οι μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και από τις ολέθριες συνέπειές τους είναι ακόμα νωπές. Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε: • Με ευθύνη των Ιδρυμάτων να υπάρξει άμεση καταγραφή των φοιτητών που πλήττονται από τις πυρκαγιές και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή συμμετοχή τους στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Να τους δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στο ύψος των αναγκών. • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα -έστω και τώρα- για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών. Να υπάρξει η άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν».

Σύνδεσμος Φιλάθλων Άρη «Super 3» Και ο σύνδεσμος, όμως, από τη μεριά του αναφέρει σε ανακοίνωση: «Ακόμα ένα καλοκαίρι θεατές στο ίδιο έργο… Αλήθεια είναι ότι σ’ αυτό το -κατ΄ ευφημισμόν- “κράτος” που μας έλαχε, πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Παρακολουθούμε λοιπόν και εμείς τις εξελίξεις από τις πυρκαγιές που κατακαίνε όλη τη χώρα και προσπαθούμε να νιώσουμε τον πόνο τον ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε μία νύχτα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας περιμένει βλέποντας χιλιάδες στρέμματα δάσους να γίνονται στάχτες.

Δυστυχώς δεν είναι κάτι καινούργιο… Κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που πλέον έχει καταλήξει να είναι ένα “τηλεοπτικό σόου” για τα κανάλια και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να παρακολουθεί με απάθεια. “Έγινε η απώλεια συνήθεια μας…” Όμως η γνωστή μανιέρα των “τηλεοπτικών σόου”, με πολιτικούς υπεύθυνους και τους παπαγάλους τους, έχει αλλαγές φέτος. Κάποτε είχανε και μία ελάχιστη δόση ντροπής πάνω τους και προσπαθούσαν τουλάχιστον να “δικαιολογήσουν” τους εαυτούς τους (ή να ρίξουν την ευθύνη πουθενά αλλού). Αυτή τη φορά είναι τόσο μεγάλα καθίκια, που όχι ντροπή δεν έχουν για να προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν και να σώσουν όποια τελευταία γραμμάρια αξιοπρέπειας τους έχει μείνει, αλλά θεωρούν ότι τα έχουν κάνει και όλα σωστά. Αμολύσανε και τα σκυλιά τους να μας “ενημερώσουν” για το πόσο “υπέροχη” διαχείριση έγινε. Είχαμε και μία άλλη μεγάλη αλλαγή φέτος -αυτή ίσως να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη-. Αυτή τη φορά αυτά τα σκουπίδια που έχουν στα χέρια τους τα ηνία του “κράτους” αντί να στείλουν πυροσβέστες να βοηθήσουν στην κατάσβεση, στείλανε μπάτσους.

Τι να κάνουμε μάγκες; Μπάτσους προσλαμβάνουν ένα χρόνο τώρα, μπάτσους έχουν, μπάτσους θα στείλουν. Σάμπως χρειαζόμαστε πυροσβεστικά αεροπλάνα και πυροσβέστες; Εννοείται πως όχι, χρειαζόμαστε αύρες για να διαλύουμε τον κόσμο, και μπάτσους για να δέρνουν τον κόσμο. Στεκόμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών, των κατοίκων και των εθελοντών που με αυτοθυσία, αδειασμένοι από έναν τραγικό κρατικό μηχανισμό, δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή. Ο λαός αγαπάει τον τόπο του ρε τομάρια, δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σας. Να καίγεται η Ελλάδα και ο άλλος ο τουρίστας να κάνει μπάνιο στο χωριό του. Δε ξέρουμε αν ήταν εμπρησμός, το θέμα είναι ότι και να μην ήταν, εσείς βρήκατε ευκαιρία και τον χρησιμοποιείτε σαν τέτοιο. “Η κρίση γεννάει ευκαιρίες” και εσείς εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία που μπορεί να σας αποφέρει προσωπικό κέρδος. Έχουμε διαβάσει τα άρθρα περί της “ανάπτυξης” που θα έρθει στην ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου.

Μάλλον αυτή η πυρκαγιά θα βοηθήσει την “ανάπτυξη” να έρθει… “Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται.” Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ SUPER3» Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον ισόγειο χώρο του Onceupon_skg  Τρόφιμα και είδη ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνει το Onceupon_skg. Σύμφωνα με τις άμεσες ανάγκες, δημιούργησε μια λίστα με είδη που μπορείτε να πάτε, την Τρίτη 10/08 στον ισόγειο χώρο του Onceupon_skg στη Θεσσαλονίκη, Βασιλίσσης Όλγας 81.

 

ΠΗΓΗ: PARALLAXI.GR