Στη δικαιοσύνη οδήγησαν οι αστυνομικοί σπείρα κακοποιών, που μέσα σε 13 μήνες είχε διαπράξει τουλάχιστον 42 διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και αποθήκες σε περιοχές της Αττικής, στη Χαλκίδα και στο Λουτράκι.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση σε τέσσερα σημεία της Αθήνας συνέλαβαν έξι άνδρες, ηλικίας 30 έως 51 ετών, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο φερόμενο ως αρχηγός της συμμορίας.

Τα μέλη της χρησιμοποιώντας τέσσερα οχήματα επέλεγαν ευκαιριακούς στόχους, με κύριο μέλημά τους να απουσιάζουν ιδιοκτήτες και ένοικοι. Εκείνοι, που εισέβαλαν στα σπίτια, έβλεπαν φωτογραφίες των ενοίκων και μέσω τηλεφώνου ή ασυρμάτου τους περιέγραφαν στους τσιλιαδόρους, ώστε να τους ενημερώσουν σε περίπτωση που θα επέστρεφαν.

Άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα περισσότερα τα διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τα έστελναν στη Γεωργία με εμβάσματα.

Η λεία τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ.

VOR V ZAKONE

O 42χρονος, που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ψηλά στην ιεραρχία της Γεωργιανής Μαφίας και μάλιστα το 2004 σε τελετή είχε αποκτήσει τον τίτλο “Vor V Zakone”, ο οποίος σε ελεύθερη μετάφραση είναι ”Επαγγελματίας Κλέφτης”. Ένας τίτλος, που λίγοι κατέχουν και ο κάθε ένας από αυτούς είναι αρχηγός σε ομάδα κακοποιών και απολαμβάνει ιδιαίτερα προνόμια.

Ο συγκεκριμένος έμενε σε μονοκατοικία, στην Πεύκη. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός όλων των άλλων πανάκριβα ρούχα και παπούτσια και απ’ό,τι φαίνεται είχε πάθος με συγκεκριμένο γαλλικό οίκο μόδας.

Ο 42χρονος δεν συνήθιζε να συμμετέχει στις κλοπές, αλλά κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Στη χώρα μας δεν είχε συλληφθεί ποτέ, αλλά είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του για ληστείες, εκρήξεις, ναρκωτικά και κατοχή όπλων.

Ένα τάβλι με νόημα

Στο σπίτι της Πεύκης, τα στελέχη του «Διαρρηκτών» βρήκαν και ένα τάβλι, στο εξωτερικό μέρος του οποίου απεικονίζονται έγκλειστοι φυλακών να έχουν στα χέρια τους σωφρονιστικό υπάλληλο, να δραπετεύουν και να χτυπούν τους φύλακες.

ΕΛΑΣ
Το τάβλι

ΕΛΑΣ

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost.gr