Εκλογές 2023 – Σκέρτσος για την εξέλιξη με το κόμμα Κασιδιάρη: «Φάνηκε ποιος είναι με τη δημοκρατία»

Να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει το κόμμα Κασσιδιάρη ξανά στη βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας μιλάει για ιδέες και ιδανικά, στην πράξη όμως ο κ. Τσίπρας είπε ότι η διάταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι πλημμελής και θα πέσει και ότι η δική του είναι άρτια. Η χθεσινή απόφαση του Άρειου Πάγου δείχνει ότι η διάταξη ΣΥΡΙΖΑ θα έπεφτε» τόνισε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος στον ΣΚΑΪ 100,3, σχλιάζοντας τις εξελίξεις με το κόμμα Κασιδιάρη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην υπόθεση του κόμματος Κασιδιάρη «φάνηκε ποιος είναι με την δημοκρατία και μπορεί να προστατεύσει αυτό το αγαθό. Τι είδαμε; Μια εγκληματική οργάνωση να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τρύπες για να κατέβει στις εκλογές. Η διάταξη ΣΥΡΙΖΑ θα έπεφτε στον Άρειο Πάγο και ο Κασιδιάρης θα κατέβαινε πανηγυρικά. Να πάει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει το κόμμα Κασιδιάρη ξανά στη βουλή. Εμείς φέραμε δύο διατάξεις που φέραμε μπλόκαραν την προσπάθειά του να κατέβει στις εκλογές ακόμα και έχοντας έναν αχυράνθρωπο μπροστά. Είμαστε με τη μαχόμενη δημοκρατία. Είπαμε ότι θα βάλουμε φρένο στα σχέδιά του μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Βλέπω από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αγκαλιάζει την αριστεία. Αυτοί οι καθηγητές που κατεβαίνουν μαζί του εργάζονται στο εξωτερικό και κάποια πράγματα εκεί είναι αυτονόητα, όμως αυτά δεν είναι αυτονόητα για το κόμμα που επέλεξαν να συνεργαστούν και το οποίο θέλει να τα αλλάξει όλα. Συμφωνούν αυτοί οι καθηγητές με τη στάση ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνουν σε σχολές φοιτητές με 1 και 2; Συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια σε περιπτώσεις που καταλύεται η δημοκρατία; Αυτές οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναδειχθούν. Θέλουμε ό,τι ζουν οι φοιτητές μας που πηγαίνουν έξω να σπουδάσουν, να βιώνουν το ίδιο και εδώ. Πρέπει να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους νέους να μείνουν εδώ και για αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες».

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ειρήνη Αγαπηδάκη που τέθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ: «Θεωρώ ότι είναι αστεία και προσβλητική ταυτόχρονα η άποψη ότι υπάρχουν προσωπικότητες και μη προσωπικότητες. Να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει τις 7.500 γυναίκες που μέσω του «Φώφη Γεννηματά» διέγνωσαν τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, από το πρόγραμμα που οργάνωσε η κ. Αγαπηδάκη».

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr