Εκλογές – Τουρκία: Στο όριο της νίκης από την πρώτη Κυριακή o Kιλιτσντάρογλου

Στόχος του τούρκου προέδρου Ερντογάν είναι να στείλει τις εκλογές στον 2ο γύρο και για να το κάνει αυτό ανακάλυψε μέχρι και νέες πετρελαιοπηγές!

Στο όριο της νίκης από την πρώτη Κυριακή βρίσκεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που ήρθε στο φως στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος υποψήφιος πρόεδρος και ηγέτης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 49,4%, έναντι 47,1% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, ποσοστό 2,3% συγκεντρώνει Σινάν Ογκάν και 1,2% ο Μουχαρέμ Ιντσέ.

Στόχος του τούρκου προέδρου Ερντογάν είναι να στείλει τις εκλογές στον 2ο γύρο και για να το κάνει αυτό ανακάλυψε μέχρι και νέες πετρελαιοπηγές.

Ο Ερντογάν ανακάλυψε πετρελαιοπηγές δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές

Ο Ερντογάν σε χθεσινή ομιλία του αποκάλυψε στον κόσμο, ότι μετά από το φυσικό αέριο, ανακάλυψαν στην Τουρκία και πετρελαιοπηγές, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με 100 πετρελαιοπηγές θα έχουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα»:

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας άλλο ένα χαρμόσυνο νέο. Στην περιοχή Γκαμπάρ, κοντά στο όρος Τζούντι, ανακαλύψαμε πετρελαιοπηγή που θα έχει δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου με δυνατότητα 100.000 βαρέλια ημερησίως. Ξέρετε το τι θα πει αυτό; Eί τρομοκράτες θα σας θάψουμε σε αυτές τις πετρελαιοπηγές! Αυτό το πετρέλαιο είναι υψηλής ποιότητας και βρέθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την περιοχή Τζίζρε. Με 100 πετρελαιοπηγές τις οποίες θα έχουμε θα καταφέρουμε να εξορύξουμε 100.000 βαρέλια την ημέρα. Ήδη από την πρώτη πετρελαιοπηγή μεταφέρουμε το πετρέλαιο στα διυλιστήρια».

Με ερωτικό τραγούδι ο Ερντογάν προσπαθεί να προσεγγίσει τον τουρκικό λαό

«Ο πρόεδρός μας είναι η κόρη του ματιού μας και τον αγαπάμε» αναφέρει το νέο τραγούδι που γράφτηκε για τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει τον τουρκικό λαό με τραγούδια.

«Ο πρόεδρος μας είναι η κόρη του ματιού μας, όλα τα τραγούδια μας μιλούν γι’ αυτόν. Ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά στον λαό, αυτός ο έρωτας είναι αθάνατος και είναι στο στόμα όλων. Νομίζεις πως είναι εύκολο να μας γκρεμίσεις, έλα πες το να το ακούσει όλος ο κόσμος! Σε όσους ακούν και δεν ακούν, σε όσους ρωτούν και δεν ρωτούν. Εμείς, εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε.

Εγώ σας αγαπώ πολύ, αγαπώ, αγαπώ..

Ναι εμείς σας αγαπάμε πολύ. Ο έρωτας μας για εσάς είναι διαφορετικός…».

Το αεροπλανοφόρο «Anadolu» βγήκε στο Αιγαίο και φτάνει στη Σμύρνη

Εν τω μεταξύ, το αεροπλανοφόρο Anadolu βγήκε στο Αιγίο για να πάει στο Σμύρνη, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηριστικά είχε πει ότι θα μείνει στη Σμύρνη και «θα στείλει το κατάλληλο μήνυμα».

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο «A HABER»: «Το ”Anadolu” δίχως να προμηθευτεί καύσιμα, έχει την αυτονομία να ταξιδέψει μέχρι και την Ιαπωνία αλλά και την Αυστραλία. Τώρα πέρασε κάτω από τη γέφυρα των Δαρδανελίων. Δηλαδή το συγκεκριμένο πλοίο το οποίο από τις 17 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη το επισκέφθηκαν 120.000 άνθρωποι, τώρα κατευθύνεται για τη Σμύρνη και θα φτάσει εκεί αύριο το οποίο θα το επισκεφθεί κι εκεί μεγάλος αριθμός επισκεπτών».

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ασχολούνται με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ασχολούνται με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, κάνοντας αναφορές και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «προκάλεσαν εντύπωση στην Τουρκία οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Ο Μητσοτάκης ζήτησε την αλλαγή της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας» αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «HABER GLOBAL» και προσθέτει:
«Η Τουρκία υποστηρίζει πως στο Αιγαίο τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Και στρατιωτικοποήθηκαν παρά το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Ενώ η Ελλάδα λέει τα νησιά αυτά είναι δικά μου, δεν ισχύουν οι Συνθήκες της  Λωζάνης και των Παρισίων και υποστηρίζει πως ᾽᾽αφού υπάρχει η Στρατιά του Αιγαίου και έγινε η εισβολή στην Κύπρο᾽᾽ έτσι θα προχωρήσω. Βέβαια εμείς είπαμε ᾽᾽θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά᾽᾽αλλά δεν πήγαμε όμως το κάναμε αυτό στη Συρία που ήταν σε εκκρεμότητα.

O πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε ότι ᾽᾽η οικονομία της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. H επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Ελλάδα, θα μπορούσε  να φέρει ένα αποτέλεσμα που και οι δυο πλευρές θα έχουν όφελος “καζάν καζάν” και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό. Όμως για να συμβεί αυτό η Τουρκία θα πρέπει να αλλάξει την αναθεωρητική της πολιτική».

pentapostagma.gr