Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: «Τώρα θα τους πω εγώ συλλυπητήρια» λέει η μητέρα του – Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Πέρασαν 11 χρόνια από τη μέρα που ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε για πάντα, όταν έπεσε θύμα απαγωγής από οικογενειακούς φίλους του

Τον Αύγουστο του 2021 ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής, δολοφονήθηκε και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ. Έκτοτε η μητέρα του δεν έχει σταματήσει να ψάχνει για ό,τι απέμεινε από τον αγαπημένο της μοναχογιό.

Πριν λίγες μέρες άνοιξε ένας νέος γύρος συλλήψεων. Συνελήφθησαν δύο άντρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου. Το πρωί του Σαββάτου οι δύο συλληφθέντες (53 και 54 ετών) οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος 8 προσώπων έχουν ασκηθεί διώξεις σε αυτή τη δεύτερη δικογραφία για τη δολοφονία του νεαρού Μάριου κι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και δυο πρώην αστυνομικοί, γιοι του 78χρονου «εγκεφάλου». Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή για να δώσουν τις απολογίες τους.

Η μητέρα του Μάριου, η κ. Βαρβάρα, νιώθει να δικαιώνεται τόσα χρόνια μετά και μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη συγκινεί αποκαλύπτοντας όσα της είχαν πει στο δικαστήριο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Μαΐου.

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω», λέει η κυρία Βαρβάρα και συνεχίζει: «Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η ίδια είπε στην Αγγελική Νικολούλη και στο «Φως στο Τούνελ»: «Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ. Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους».

Ο Καναδός ερευνητής

Η οικογένεια του Μάριου είχε ορίσει για την υπόθεση έναν Καναδό ερευνητή. Ήταν αυτός που αποκωδικοποίησε όλες εκείνες τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αγνοήσει η ΕΛ.ΑΣ. και παρέδωσε μία τεκμηριωμένη έκθεση που άνοιγε τον δρόμο για νέα εντάλματα και συλλήψεις.

Ο ίδιος μίλησε στο «Τούνελ», από τον Καναδά και, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η σορός του Μάριου: «Έχω καταθέσει στην Ελληνική δικαιοσύνη όλα τα ευρήματα της έρευνας μου και αποκαλύπτεται τι πραγματικά συνέβη με τον Μάριο».

Οι συνομιλίες που τους «έκαψαν»

Σημειώνεται πως στην ίδια εκπομπή παρουσιάστηκαν συνομιλίες των δύο συλληφθέντων με τον «εγκέφαλο» που ζητά εναγωνίως να μάθει αν τέλειωσαν την «δουλειά» που τους είχε αναθέσει.

«Εγκέφαλος»: «Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς ): «Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε».

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο ίδιος λέει στον «εγκέφαλο» που τον κάλεσε για να βρεθούν, ότι είναι πεθαμένοι στην κούραση και δεν μπορεί να τον συναντήσει.

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς): «Όχι. Ίσως το βράδυ. Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».

Ένδειξη ενοχής αποτελεί για τις αρχές και αναφορά στις μεταξύ τους απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες πως είχαν οδηγήσει έως και 400 χλμ. εκείνη την ημέρα. Μια απόσταση δηλαδή πολλαπλάσια αυτής που ανέφεραν αρχικά.

pentapostagma.gr