Παραδόθηκαν 19 αναπηρικά αμαξίδια σε νοσοκομεία και φορείς της Θεσσαλονίκης

Δεκαεννέα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της συλλογής καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, παραδόθηκαν χθες το μεσημέρι από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε οκτώ νοσοκομεία και τρεις φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία των αντιδημάρχων Ιωάννας Κοσμοπούλου και Κώστα Ιακώβου, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και στο αίσθημα αλληλεγγύης όσον αφορά αυτό το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι τα καπάκια συγκεντρώνονται και στη συνέχεια η οικονομική τους αξία μετατρέπεται σε αγορά αμαξιδίων για αναπήρους.

Από δύο αμαξίδια παρέλαβαν χθες τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου, Θεαγένειο και Παπαγεωργίου και από ένα το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Πολιτιστική Αδελφότητα Μεροπαίων Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Από το 2019 έως και σήμερα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και φορείς συνολικά 58 αμαξίδια, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλα δεκαπέντε.

Source link