Ανακοίνωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Με αφορμή ορισμένα που ελέχθησαν σε ομιλία υποψηφίου δημάρχου, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Στα περί ορκωτών λογιστών και ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που άκουσα, μονάχα μια λέξη έχω να πω: ευπρόσδεκτοι.  Και προς τους υποψήφιους δημάρχους που θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και δεν ενδιαφέρονται μονάχα για τις εντυπώσεις, δηλώνω ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν τον Ιανουάριο ή τις εκλογές. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό για αυτούς και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επίσης στη διάθεσή τους για να απαντήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Προσωπικά είμαι θετικός και σε δημόσιο διάλογο,  εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Το γεγονός ότι επιλέγουμε σταθερά να μην μπαίνουμε σε συζήτηση με ανώνυμους ή επώνυμους υβριστές μας, δεν πρόκειται να αλλάξει. Με τους υποψηφίους δημάρχους εντούτοις, τους οποίους εξακολουθώ να σέβομαι και να τιμώ, ευχαρίστως να συζητήσουμε τα τρέχοντα ζητήματα και τα υπαρκτά προβλήματα  του Δήμου,  όποτε, όπου και όπως οι ίδιοι επιλέξουν. Έτσι ίσως πάψουν και οι ίδιοι να πιστεύουν ό,τι διαβάζουν ή ό,τι τους μεταφέρεται.

Αλλά αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο δια ζώσης, σε «πόλεμο» ανακοινώσεων δεν πρόκειται να εμπλακώ. 

Δεν έχουμε κρύψει τίποτα όσα χρόνια βρισκόμαστε στη  διοίκηση του Δήμου, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, το έργο που έχει παραχθεί σε δύσκολες συνθήκες είναι αδιαμφισβήτητο. Όποιος λοιπόν θέλει να μας κατηγορήσει για «κακοδιαχείριση», «αδιαφάνεια», «αναξιοκρατία» ας έχει τουλάχιστον το θάρρος να το κάνει κατά πρόσωπο και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, ώστε να πάρει και τις κατάλληλες απαντήσεις.

Source link