Αυγενάκης: Να αλλάξει στρατηγική η ΕΕ για την κλιματική κρίση

Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάξει τη στρατηγική της. Πρέπει το γεωργικό αποθεματικό να γίνει πιο πλούσιο σε χρήματα και πιο ευέλικτο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, οπού βρίσκεται στο πλαίσιο ημερίδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί σε δύο επίπεδα και με την ίδια ταχύτητα. Πρέπει εκ των πραγμάτων να αλλάξει η στρατηγική της. Πρέπει εκ των πραγμάτων το γεωργικό αποθεματικό της να γίνει πιο πλούσιο σε χρήματα, πιο ευέλικτο και πιο άμεσο. Πρέπει η ΕΕ -και σ΄ αυτό είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει και βοηθάει ήδη το ΕΛΚ που είμαστε μέλη του- να συνδράμει, έτσι ώστε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να μειώσουμε τις καθυστερήσεις, να λειτουργήσουμε πιο άμεσα και να συνδεθούμε και ψυχικά, αλλά και λειτουργικά και πολιτικά με τις κοινωνίες οι οποίες πλήττονται» υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, που μίλησε και για τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης θεομηνίας στην Ελλάδα:

«Στη Θεσσαλία έχουμε πάνω από 859 χιλιάδες στρέμματα κατεστραμμένα- πλημμυρισμένα. Έχουμε το 23% της φυτικής παραγωγής και το 18% της ζωικής παραγωγής κατεστραμμένο. Έχουμε ανθρώπους ταλαιπωρημένους, έχουμε ανθρώπους ιδιαίτερα αγχωμένους για την επόμενη ημέρα».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων και θα εκφράσει την αλληλεγγύη της σε όλα τα επίπεδα. «Να μειώσουμε τις καθυστερήσεις, να λειτουργήσουμε πιο άμεσα και να συνδεθούμε και ψυχικά, αλλά και λειτουργικά και πολιτικά με τις κοινωνίες οι οποίες πλήττονται» τόνισε ο Υπουργός.

φωτογραφία αρχείου

Source link