Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα Θεσμός, που γιορτάζεται στην Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2023 είναι: η «Εξοικονόμηση Ενέργειας». Στόχος της είναι να φτάσει παντού το μήνυμα ότι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που μετακινούμαστε.

Το Ηράκλειο συμμετέχει και φέτος ανάμεσα σε 3.000 πόλεις από όλη την Ευρώπη, 23 από τις οποίες Ελληνικές με πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ήδη από την Παρασκευή 15/9, ο Δήμος Ηρακλείου φρεσκάρει διαβάσεις πεζών και δημιουργεί νέες ράμπες για ΑμεΑ σε γειτονιές της πόλης.

Την Τετάρτη 20/9 στις 18.00 το απόγευμα διοργανώνει μια ξεχωριστή ποδηλατοβόλτα που ξεκινά από το Μαρίνα στο Λιμάνι, με οδηγό την Ελένη Μπετεινάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Με το ποδήλατό μου στις γειτονιές του Μεγάλου Κάστρου». Φέρτε το ποδήλατό σας και ακολουθήστε τη σε μία ξεχωριστή διαδρομή στο Μεγάλο Κάστρο.

Την Πέμπτη το πρωί 21/9 τα παιδιά του 40 ου & 50 ου Δημοτικού Σχολείου (ΤΑΛΩΣ) θα μεταβούν οργανωμένα με το ποδήλατο στο σχολείο με τη συνδρομή της Τροχαίας.
Eκεί θα τους περιμένουν ξεχωριστές δραστηριότητες με τη συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για τον κ. ΚΟΚ στο Survivor.

Παράλληλα τα παιδιά θα δημιουργήσουν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Αντίστοιχα την Παρασκευή το πρωί 22/9 – που είναι και η Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο – τα παιδιά του 53 ου & 54 ου Δημοτικού Σχολείου θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΤΑΛΩΣ.

Τέλος, το απόγευμα της Παρασκευής 22/9 στο Πάρκο Εφόδου από τις 17.30 το απόγευμα μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα πάρουν μέρος σε θεατρικό παιχνίδι με τον Γιάννη Πανταγιά ,ενώ στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το skateboard από τους πλέον ειδικούς.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις, τους χώρους διεξαγωγής και τους συμμετέχοντες θα αναρτώνται διαρκώς στη Σελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Ηράκλειο στο Facebook και στα άλλα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου.

Facebook: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ηράκλειο, European Mobility Week Heraklion

Source link