Η Γερμανία θα φιλοξενήσει το 2024 διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας το ερχόμενο έτος, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έπειτα από συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο στις 11 Ιουνίου 2024, διευκρίνισε η καγκελαρία σε ανακοίνωσή της.

Η πιο πρόσφατη διάσκεψη για τον σκοπό αυτό είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Λονδίνο με τη συμμετοχή ηγετών και εκπροσώπων πάνω από 60 χωρών και χρηματοπιστωτικών θεσμών, προκειμένου να αποδεσμευτούν πόροι για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο στόχος της διάσκεψης θα είναι να βοηθηθεί η Ουκρανία να διατηρήσει τη λειτουργία της οικονομίας της και πιο μακροπρόθεσμα να ανοικοδομήσει τις υποδομές της.

Ο Σολτς συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο για μισή ώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη χθες, Τετάρτη.

Η πολιτική, στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών τους, διευκρίνισε η καγκελαρία.

Ο Σολτς επαναβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι με τον Σολτς “συζήτησαν για την κατάσταση στη γραμμή του μετώπου και τις κατά προτεραιότητα ανάγκες των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας”.

“Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην προετοιμασία της διεθνούς διάσκεψης για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, η οποία θα διεξαχθεί στη Γερμανία”, πρόσθεσε.

Source link