Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΥΑΗ και τον Δήμο Λάρνακας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου,  Ανδρέας Βύρας, ο Γενικός Διευθυντής Άγγελος Χατζηχαραλάμπους καθώς και στελέχη του του ΣΑΛ, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη.

Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, ο κ. Βουρεξάκης, μαζί με το Γενικό Διευθυντή Μανώλη Κοσμαδάκη και τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Πόπη Τζαβλάκη εκ μέρους της ΔΕΥΑΗ, και ο κ. Βύρας και ο κ. Χατζηχαράλαμπους  εκ μέρους του ΣΑΛ υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης  – συνεργασίας στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας Λυμάτων των πόλεων της Λάρνακας και του Ηρακλείου  με σκοπό την εδραίωση μίας μακροχρόνιας και επωφελούς συνεργασίας,  μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων. 

Οι βασικοί τομείς συνεργασίας είναι :

  1. Χρήση τεχνολογιών και εξοπλισμού στην λειτουργία του δικτύου λυμάτων
  2. Κυκλική οικονομία και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων

Οι στόχοι του Μνημονίου Συναντίληψης («ΜΣ») είναι: 

  1. Η ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων,
  2. Η χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου λυμάτων
  • Η ανταλλαγή εμπειρίας σε ζητήματα επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων αποβλήτων (Νομοθετικό καθεστώς, προδιαγραφές, τιμολογιακή πολιτική, κλπ)
  1. Η κυκλική οικονομία (διαχείριση ιλύος, παραγωγή ενέργειας, επεξεργασία αποβλήτων, κλπ)
  2. Η παροχή διευκολύνσεων στη συνεργασία μεταξύ φορέων από τα δύο Μέρη στον χειρισμό θεμάτων όπως η εκπαίδευση και η κατάρτιση, η έρευνα, η ανάπτυξη και η καινοτομία, οι τεχνολογίες και οι τεχνικές στους τομείς της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων και λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου λυμάτων.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου όπου σε καλό κλίμα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Source link