Στον βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Βασίλης Λαμπρινός

Τον βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές (ΙΑ΄ ΚΕΠΑ) επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Μάλιστα με αφορμή την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και αγιασμός που δεν είχε γίνει όταν ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού, παρουσία της Προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Θεοδώρας Λεμονή, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ και Αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού, στελεχών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ καθώς και του προσωπικού του σταθμού.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει τους εξαιρετικούς χώρους του κτιρίου που φιλοξενεί καθημερινά 92 νήπια και βρέφη, καθώς και να συνομιλήσει με την διευθύντρια του ΚΕΠΑ η οποία του εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συνθήκες εργασίες στο συγκεκριμένο σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αυξημένης Φροντίδας επί των οδών Δρακάκη και Ιλίου ανεγέρθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου,   σε οικόπεδο 1026 μ2 και έχει καλυμένη επιφάνεια 615,91 μ2.  Εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) και διαθέτει 2 αίθουσες απασχόλησης, 2 αίθουσες ύπνου, 3 αίθουσες νηπίων, 1 αίθουσα ύπνου για τα νήπια, 1 αίθουσα απασχόλησης για ΑμεΑ και 1 αίθουσα ύπνου για ΑμεΑ, ανελκυστήρα και αύλειο χώρο καθώς και εσωτερικό ακάλυπτο, χώρο πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, χώρους αλλαγών των παιδιών και παρασκευής γάλακτος, χώρους για το προσωπικό, αποθήκες και λινοθήκες. Ο σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διάταξης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού «Σχεδιάζοντας για όλους» που αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι αυτός σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο, τόσο εξαιτίας των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και χάρη στην καλή δουλειά του προσωπικού. Θα έλεγα ότι είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός πρότυπο για όλη την Κρήτη και ταυτόχρονα ένα σημαντικό έργο που προσφέρει σημαντική στήριξη στους γονείς της περιοχής και όχι μόνο ».

Source link