‘Αλλαξε όψη το Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Σύλλα με πρωτοβουλία του Μιχ. Καραμαλάκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης με τον συνδυασμό “Ηράκλειο, η Πόλη μας”, μεταξύ όλων όσων έχει δει αυτό το χρονικό διάστημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ήταν και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δημοτικό σχολείο στον Άγιο Σύλλα.

Έτσι, με ιδιαίτερη ευαισθησία, κινητοποίησε τους υποψήφιους του συνδυασμού του, οι οποίοι με μεγάλη χαρά συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό το οποίο διατέθηκε στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του σχολείου και το έργο έγινε πράξει σε λίγες μέρες.

Η κυριολεκτική μεταμόρφωση του 3θέσιου Δημοτικού σχολείου είναι πλέον γεγονός και έτσι από φέτος οι μαθητές και μαθήτριες θα βρίσκονται σε ένα καινούργιο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Σύλλα, στις 29 Ιουλίου, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Κοινότητας, κ. Κυπράκη Μαρίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, επισκέφθηκε το χωριό για να συμμετάσχει στους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, λόγω της εορτής του Πολιούχου Αγίου Σύλλα. Εκεί, με την υπόδειξη της Προέδρου της κοινότητας, διαπίστωσε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το δημοτικό σχολείο. Ενδεικτικά, από τα παράθυρα στις αίθουσες τα οποία ήταν παλαιού τύπου, όπως ενημερώθηκε, το χειμώνα έμπαινε νερό και κρύο. Η κεντρική πόρτα αίθουσας, είχε υποστεί φθορά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να μην ανοίγει εύκολα κάνοντας επικίνδυνη την είσοδο και την έξοδο των μαθητών από την αίθουσα, πόσω μάλλον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα χρειαζόταν μαθητές και μαθήτριες να βγουν πολύ γρήγορα και να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι τουαλέτες είχαν παλιά, φθαρμένα και σκουριασμένα είδη υγιεινής και η εξωτερική βρύση της αυλής δεν ήταν κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά σε περίπτωση που ήθελαν να πιουν νερό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Πλέον όλο  το σχολείο εξωτερικά αλλά και τις δύο από τις τρεις αίθουσες εσωτερικά. Αντικατέστησαν τα παλιά παράθυρα με νέου τύπου, όπως και τους φεγγίτες, ενώ γκρέμισαν εξολοκλήρου τις τουαλέτες και τοποθέτησαν νέα είδη υγιεινής και πλακάκια. Το ίδιο και στην εξωτερική βρύση, η οποία αντικατέστησε την παλιά και τοποθετήθηκε καινούργια, για να μπορούν τα παιδιά να πίνουν άφοβα νερό.

Πριν

Μετά

Πλέον το δημοτικό σχολείο Αγίου Σύλλα που δεν θυμίζει σε τίποτα το παραμέλημένο για πολλά χρόνια κτίριο, αποτελεί ένα  φιλόξενο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτι που εξ ολοκλήρου πέτυχε ο Μιχάλης Καραμαλάκης με τη βοήθεια των συνεργατών του, δείχνοντας έτσι τα πρώτα δείγματα γραφής του από την προεκλογική κιόλας περίοδο.

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/09/25/allakse-opsi-to-dimotiko-scholeio-tou-ag-sylla-me-protovoulia-tou-mich-karamalaki/