Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο από τον βουλευτή Ηρακλείου Κ. Κεφαλογιάννη

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι μάχιμος και αγωνιστικός, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κάνει το καλύτερο για το καλό της χώρας, και στην προκειμένη περίπτωση για τη γενέτειρά του την Κρήτη,  αφού κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο αποτελείο σημείο-σταθμό όχι μόνο για την πόλη του Ηρακλείου και το νομό αλλά ολόκληρη την Κρήτη.

Τον τελευταίο καιρό, δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές, που οι αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ακόμα και γιατρών που εργάζονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, δείχνουν  την αγωνία και το φόβο που εκφράζουν, για το μέλλον του Νοσοκομείου.

Η υποστελέχωση που υπάρχει τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, με τους πολίτες να είναι αγανακτισμένοι για το πιο σημαντικό αγαθό την υγεία όλων, αλλά και την τρομερή τους ανησυχία καθώς βλέπουν καθημερινά τα προβλήματα του ιστορικότερου νοσοκομείου του νησιού να αυξάνονται, ώθησαν τον κ. Κεφαλογιάννη να καταθέσει ερώτηση απευθείας στον υπουργό Υγείας,  με την οποία, ζητά την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας τόσο για τους πολίτες της Κρήτης, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κεφαλογιάννη:

Κύριε υπουργέ,

Η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας είναι βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες της. Ο νομός Ηρακλείου διαθέτει δύο νοσοκομειακές μονάδες που εξυπηρετούν όχι μόνο τους πολίτες του νομού αλλά και περιστατικά από άλλους νομούς της Κρήτης. Επιπροσθέτως, όπως γνωρίζετε, η περιοχή μας αποτελεί ένα δημοφιλή παγκόσμιο τουριστικό προορισμό με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Ηράκλειο επισκεφθήκατε το ΓΝΗ Βενιζέλειο – Πανάνειο όπου πριν λίγο καιρό εγκαινιάστηκε η νέα του πτέρυγα και ενημερωθήκατε για κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μία έλλειψη που προήλθε λόγω παραιτήσεων, συνταξιοδοτήσεων και αναρρωτικών αδειών του προσωπικού. Πρόσφατα με απόφαση του Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα και τα ογκολογικά περιστατικά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης. Ενώ η στελέχωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου παραμένει ανεπαρκής με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η ομαλή λειτουργία όλων των ανεπτυγμένων τμημάτων. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σοβαρά και επιδεινώνεται διαρκώς καθώς ο αριθμός των αναγκαίων νέων προσλήψεων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και των δομών που έχουν αναπτυχθεί. 

Ερωτάται ο κύριος υπουργός: 

Σε τι ενέργειες θα προβείτε για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝΗ Βενιζέλειο-Πανάνειο, ένα νοσοκομείο κομβικής σημασίας για την πόλη και το νομό Ηρακλείου”;

Φωτογραφία από τη σελίδα του κ. Κεφαλογιάννη

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/09/25/erotisi-ston-ypourgo-ygeias-gia-to-venizeleio-nosokomeio-apo-ton-voulefti-irakleiou-k-kefalogianni/