Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη – Μ. Δουκάκη στη Βοστώνη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέφθηκε στη Βοστώνη τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ και μακροβιότερο κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στην οικία Δουκάκη στο Μπρούκλαϊν της Βοστώνης. Ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε τον βετεράνο Ελληνοαμερικανό Δημοκρατικό πολιτικό εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας για την προσφορά του στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα όλοι είναι υπερήφανοι για τη σταδιοδρομία του και πως ο Μάικλ Δουκάκης αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα. Συζητήθηκε, επίσης, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις θέσεις της Ελλάδας για την κλιματική κρίση, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Δουκάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλία, δεδομένου ότι η Λάρισα ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ευτέρπης Μπούκη-Δουκάκη, που ήταν η πρώτη Ελληνίδα η οποία αποφοίτησε από αμερικανικό πανεπιστήμιο (Baites College στην πολιτεία του Maine).

Ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τον παλαίμαχο πολιτικό για τις θέσεις της Ελλάδας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και συζήτησε με τον κυβερνήτη τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο και την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Επισημαίνεται ότι στις 3 Νοεμβρίου 2020 η Ελλάδα τίμησε τον Μάικλ Δουκάκη με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, για τη δημόσια προσφορά του και τη συμβολή του στην προαγωγή των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link