Ι. Κεφαλογιάννης: Ενότητα και αλληλεγγύη τα ισχυρότερα όπλα του έθνους μας

H ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα ισχυρότερα όπλα που έχει το έθνος μας στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες προκλήσεις. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρέστη την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Σαλαμίνας για τα «Σαλαμίνια 2023», προς τιμήν της ιστορικής επετείου για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

‘Οπως ανακοινώθηκε, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καματερό Σαλαμίνας παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πρεσβειών.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την χαρά να βραβεύσει τον Σαλαμίνιο πρωταθλητή κωπηλασίας, με πολλές διακρίσεις, Δημήτρη Παπάζογλου.

Αναφερόμενος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τη χαρακτήρισε «ένα ιστορικό γεγονός, που επί 2.500 χρόνια αποτελεί αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η αξία της Ναυμαχίας», εξήγησε, «δεν έγκειται, απλά, στη σημασία της ως μίας ακόμα μεγάλης νίκης των προγόνων μας. Ο στρατηγικός χαρακτήρας και η πραγματική αξία της εντοπίζεται στο γεγονός ότι, χωρίς αυτήν, θα είχε αποτύχει μια για πάντα το ριζοσπαστικό εγχείρημα της Αθήνας με την δημοκρατία. Χωρίς αυτήν, δεν θα είχαν υπάρξει οι πρόσφορες συνθήκες για την δημιουργία του “χρυσού αιώνα’ της Αθήνας, που αποτελεί μέχρι σήμερα τη βάση του δυτικού πολιτισμού».

«Με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η Ελλάδα λειτούργησε ως ο προμαχώνας της Ευρώπης. Η νίκη των αρχαίων Ελλήνων αναμφίβολα άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, οι πρόγονοί μας βρέθηκαν ενωμένο» συμπλήρωσε.

«Σήμερα, η ανάμνηση αυτής της ιστορικής ναυμαχίας μάς υπενθυμίζει ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα ισχυρότερα όπλα που έχει το έθνος μας στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες προκλήσεις. Όπως οι αρχαίοι Έλληνες ενωμένοι αντιμετώπισαν την απειλή της περσικής επεκτατικότητας, έτσι και εμείς σήμερα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι ενάντια σε οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τις αξίες και την ελευθερία μας» υπογράμμισε.

«Παράλληλα», συνέχισε, «μας διδάσκει ότι η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση είναι οι πυλώνες που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε δυσκολία. Οι αρχαίοι Έλληνες, χάρη σε αυτές τις αρετές, οδηγήθηκαν σε αυτή τη λαμπρή νίκη, ακόμα και όταν οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους».

«Και εμείς λοιπόν, οι σύγχρονοι Έλληνες, πρέπει να προσεγγίζουμε τις προκλήσεις με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πνεύμα αντίστασης. Το ένδοξο πολεμικό μας ναυτικό, οφείλει να έχει ως πυξίδα το λαμπρό αυτό παράδειγμα των προγόνων μας, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί στυλοβάτη της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ας διατηρήσουμε στην ψυχή και στο μυαλό μας την ανάμνηση αυτού του λαμπρού γεγονότος, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αλλά και των ένδοξων ηρώων της» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/09/26/i-kefalogiannis-enotita-kai-allilengyi-ta-ischyrotera-opla-tou-ethnous-mas/