5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη ΔΕΠΥ «, 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023, Ηράκλειο Κρήτης

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη ΔΕΠΥ «Από το Παιδί στον Ενήλικα» στο Ηράκλειο Κρήτης (Ibis Styles Heraklion Central Hotel) στις 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023.

H ΕΕΜ ΔΕΠΥ είναι η πρώτη διεπιστημονική εταιρεία στην Ελλάδα με σκοπό την αναίρεση των επιστημονικών και κοινωνικών προκαταλήψεων για τη ΔΕΠΥ στον ελληνικό χώρο και την προώθηση της σχετικής επιστημονικής γνώσης παράλληλα με τα ταχύτατα εξελισσόμενα διεθνή δεδομένα. Ο διεπιστημονικός της χαρακτήρας καθορίζεται από τη σύστασή της έχοντας μέλη που προέρχονται από το χώρο της ψυχικής και γενικής υγείας, της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης.

Η Εταιρεία έχει συμβάλλει σημαντικά με τις δράσεις της στην επιστημονική, ερευνητική, εκπαιδευτική, επιμορφωτική και κοινωνική διαχείριση της ΔΕΠΥ.

Σκοπός του 5ου Συνεδρίου είναι η διεπιστημονική θεώρηση για την κατανόηση της ΔΕΠΥ και τη διαχείριση των διαχρονικών συμπτωμάτων της στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ποιότητα ζωής, μέσα σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με άλλες διαταραχές. Οι εργασίες του θα αναδείξουν επικαιροποιημένα δεδομένα των νευροεπιστημών, υποστηρικτικές πρακτικές, καινοτόμες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας και ταυτόχρονα θα τεκμηριώσουν την αξία των θεραπευτικών παρεμβάσεων και τα δικαιώματα (κοινωνικών/ασφαλιστικών) των χρονίως πασχόντων.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας, της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας, τον Hellenic Brain Council και σε συνεργασία με σημαντικούς επιστημονικούς φορείς.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο παρέχει 21 Μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ενώ σε όλους του συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης/ Συμμετοχής.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου, η Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ενημέρωση για τη ΔΕΠΥ (ADHD Awareness Month) παράλληλα με άλλες ειδικές εκδηλώσεις παγκοσμίως.

Source link